ACTUALITATEDr. Jovana Stojkovici, cea mai cunoscută militantă anti-restricții și anti-mască din Serbia,...

Dr. Jovana Stojkovici, cea mai cunoscută militantă anti-restricții și anti-mască din Serbia, a fost ARESTATĂ și casa i-a fost percheziționată pentru că „răspândește teama și panica” prin postări și declarații

Dr. Jovana Stojkovici (foto), figură principală a mișcării anti-restricții și anti-vaccinare împotriva Covid-19, a fost arestată joi, informează B92.

Stojkovici, psihoterapeut și lider al Mișcării „Trăind pentru Serbia”, este acuzată de autorități că  „răspândește teama și panica” prin postările din social media și prin declarațiile împotriva restricțiilor și a măștilor.

Pe lângă Stojkovici, cel puțin alte cinci persoane au fost chemate la Poliție pentru declarații în ceea ce pare o campanie împotriva mișcării anti vacciniste din Serbia, relevă sursa citată. Printre persoanele chemate se află și o fostă componentă a echipei naționale de baschet a acestei țări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul sârb al justiției, Maja Popovici, a declarat că Ministerul de Interne și procurorii au acționat conform legii.

„Toți autorii faptelor împotriva legii trebuie să fie interogați, mai ales atunci când amenință sănătatea publică”, se menționează în comunicatul instituției.

Stojkovici a fost eliberată de poliție după-amiază, fiind așteptată de zeci de susținători care purtau un banner pe care scria „Opriți fascismul Covid”.

Cu toate acestea, nu este prima dată când doctorița Stojkovici are probleme din cauza exprimării opiniilor sale privind vaccinarea. Ea a fost acuzată în 2017 că ar fi cauzat o epidemie de varicelă în octombrie 2017, din cauza faptului că ar fi descurajat părinții să-și vaccineze copiii.

În 2018, Camera Medicală Regională de la Belgrad a pornit o procedură de revocare a licenței medicale, dar până la urmă s-a renunțat și Stojkovici și-a păstrat dreptul de a practica medicina.

„Aparițiile sale media nu constituie un motiv suficient pentru a revoca o licență de profesare a medicinei”, au explicat atunci autoritățile medicale.

În timpul pandemiei de Covid, ea a militat pentru eliminarea măștilor din școli.

În Serbia, vaccinarea anti-covid a mers foarte bine, țara vecină fiind între primele 10 țări din Europa la acest capitol.  În acest context, mișcarea autorităților s-ar putea să aibă o motivație politică: Serbia pozează într-un binefăcător al regiunii, care oferă vaccinuri gratuite pentru oricine, iar mesajele anti-vacciniștilor ar putea determina această strategie de soft-power, mai ales asupra țărilor din fosta Iugoslavie.

De la începutul campaniei de vaccinare, mii de macedoneni, muntenegreni, bosniaci și albanezi s-au prezentat la Belgrad pentru a-și face un vaccin gratuit.  Mai mult, președintele Vucici a anunțat că Serbia urmează să producă serurile chinezesc și rusesc, iar o dezvoltare a mișcării anti-vaccinare ar putea fi văzută ca o piedică economică în calea acestei investiții.

Autoritățile sârbe vaccinează cu vaccinul rusesc și chinezesc, dar și cu Pfizer și AstraZeneca.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Culmea că statul și corporațiile farmaceutice sunt cele care supralicitează epidemia ca fiind o apocalipsă, ei fac terorism de stat, terorism mediatic și medical și evident că teroriștii strigă teroriștii !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate