vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila: Cu siguranţă, vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu nici...

Dr. Alexandru Rafila: Cu siguranţă, vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulţi. Nu se pot administra vaccinuri doar pe baza declarațiilor producătorilor

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a declarat, joi seara, că sub nicio formă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu pentru populație.

Vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu, el își va dovedi capacitatea și doar așa va câștiga încrederea oamenilor, a declarat, joi seara, la Antena 3, prof. Alexandru Rafila.

„Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi și una este să discuți despre vaccinuri DTP, cunoscute de zeci de ani și se cunoaște foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacții adverse și așa mai departe și altceva e să discuți despre un produs nou, despre care lumea nu știe nimic și care a trecut doar prin niște studii clinice. Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulți, nici pentru altcineva și în mod evident încrederea în vaccin trebuie construită, nu trebuie impusă, așa că eu sunt convins că această discuție legată de obligativitate cel puțin dacă discutăm de aceste vaccinuri noi nu este actuală”, spus Rafila.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

El a declarat că doar o campanie transparentă de informare poate convinge oamenii să se vaccineze.

„Important e ca prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiționată de o foarte bună campanie de informare a populației care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută și atunci sigur că oamenii dacă văd că aceia care au primit vaccinul nu au dezvoltat reacții adverse, devin protejați în fața bolii, cu siguranță vor avea și ei încredere să se vaccineze”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Profesorul Rafila a precizat că abordarea corectă asupra vaccinurilor aanti-COVID-19 o putem avea după ce acestea vor fi evaluate și autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.

„Până atunci, noi avem doar niște declarații ale companiilor producătoare, care au încheiat faza a treia a studiilor clinice, dar toate aceste documente urmează să fie evaluate de experți independenți de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) sau FDA din Statele Unite. Abia ulterior putem să avem informațiile pe care toți încercăm să le cunoaștem. Deocamdată sunt doar declarații ale producătorilor și pe baza declarațiilor nu se pot administra vaccinuri”, a mai spus Rafila.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE