sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEDonald Tusk spune că Guvernul polonez a permis imigrația în masă, Kaczynski...

Donald Tusk spune că Guvernul polonez a permis imigrația în masă, Kaczynski respinge acuzația

Liderul opoziției poloneze, Donald Tusk, a folosit rețelele de socializare în weekend pentru a comenta recentele revolte în masă din Franța. El a spus că partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) și liderul său, Jarosław Kaczyński, s-au făcut vinovați de politici care au condus la aducerea de migranți din țări precum Arabia Saudită, India, Iran, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Qatar și Nigeria. El a adăugat că cei de la guvernare au adus anul trecut 130.000 de migranți din astfel de țări, de 50 de ori mai mulți decât în 2015, când Tusk a fost ultima dată la putere, informează Rmx.news.

Tusk a comentat că Kaczyński a importat migranți pentru a stârni o teamă față de ei, în scopuri electorale, și că cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla ar fi ca Kaczyński să fie înlăturat din funcție, astfel încât polonezii să poată recâștiga controlul asupra propriului stat și asupra granițelor.

Ca răspuns, Jarosław Kaczyński a spus că Donald Tusk pare să-și fi schimbat total părerea într-o singură noapte și să se opună migrației în Polonia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a amintit că Tusk a fost politicianul care a pedepsit Polonia pentru opoziția față de politica Comisiei Europene de relocare a migranților în 2015 și a amenințat că Polonia va fi sancționată. El s-a opus, de asemenea, construirii unei bariere la granița cu Belarus, susținând că migranții ilegali care vin din Belarus sunt victime și că este imoral să le blochezi.

De asemenea, premierul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat pe Tusk pentru observațiile sale, numindu-l pe Tusk „un lup în haine de oaie”. El a arătat toți parlamentarii liberali care au militat pentru ca Polonia să își deschidă granițele și a adăugat că Tusk va fi de acord cu pactul privind migrația dacă va deveni prim-ministru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE