luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEProtest în Piața Victoriei împotriva privatizării pădurilor. Sindicaliștii acuză Guvernul că vrea...

Protest în Piața Victoriei împotriva privatizării pădurilor. Sindicaliștii acuză Guvernul că vrea să înstrăineze 3,1 milioane de hectare păduri de stat „pentru un pumn de arginți de la Comisia Europeană”

Câteva mii de sindicaliști RomSilva au protestat în fața Guvernului împotriva unei ordonanțe de urgență a Guvernului Ciucă, prin care, spun ei, s-ar urmări privatizarea pădurilor deținute de stat.

Astfel, protestatarii cer retragerea de la Guvern a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanței corporative.

„Pentru un pumn de arginţi de la Comisia Europeană, România este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, singura bogăţie şi resursă regenerabilă pe care această ţară o mai are şi a cărei valoare este una inestimabilă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

România beneficiază de o alocare de 29 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, iar sub presiunea unor negocieri neinspirate care au stat la baza aprobării PNRR, recunoscute public inclusiv de reprezentanţi guvernamentali şi a unor recomandări trasate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Guvernul României pune în pericol soarta celor 3,1 milioane hectare păduri proprietate publică de stat, care stochează în prezent un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare ce depăşeşte 100 miliarde euro”, susţin reprezentanţii RomSilva.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. Idolatria timpa a multor romani, pentru tot ce este strain si straini, nu are ce bine sa-ti aduca. Daca au invatat macar asta, din ultimii 33 de ani, se poate spune ca este un mare pas inainte. Taranimea ridicata dupa 45 n-a stiut decit timpenia cu sa vina vestul sa ne dea si prostia cu civilizatii si avansatii. Sint singurii care au votat intrarea un E.U. si nu stiu acest lucru, cu un scor de aproape 90%, unicat pe continent! In 2019, acceptanta acestei constructii de sorginte bolsevica se afla la 71%, deasemenea unicat. Ce uita romanul este ca se traieste asa dupa cum ti-ai asternut, iar la noi totul s-a facut in favoarea strainilor.

  2. Orice loc nelucrat se-măpădurește. În fiecare primăvară se curățau pășunile. Treaba cu împădurirea este afalt în treabă, desigur pe bani, sau precum ai duce apa în vale, în jos, cu găleata.

  3. Pădurea trebuie păzită de unii care pot fi făcuți responsabili pentru pierderi. Poate să fie Romsilva sau particulari – important este să nu se mai fure.
    Am văzut toți anii ăstia ce fac pădurarii angajați de stat. La fel a fost exploatat si petrolul atata timp cat Petrom a fost manageriat de stat.

  4. E de Radio Erevan.
    Romsilva nu ocrotește pădurea ci e un stat in stat prin care se fură masiv lemn.
    PNRR are capitol special pentru IMPĂDURIRI. Milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate