marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEDirector Editorial ZF: Am prioritizat Ucraina până când am ajuns să ucidem...

Director Editorial ZF: Am prioritizat Ucraina până când am ajuns să ucidem economia României. Atenţie la revolta agricultorilor români, care vine din spate!

Agricultorii români, şi cei mari şi cei mici, sunt extrem de revoltaţi şi furioşi pe guvern, pe autorităţile române, pe stat, pe oricine reprezintă statul, pentru că sunt falimentaţi chiar la ei acasă de către cei care sunt în fruntea statului prin politicile legate de favorizarea cerealelor din Ucraina în defavoarea cerealelor româneşti, scrie directorul Editorial al ZF, Cristian Hosciuc.

Potrivit acestuia, totul vine de la invazia produselor agricole, a cerealelor venite din Ucraina, care ar fi trebuit doar să tranziteze România, dar în realitate milioane de tone de cereale rămân pe aici, ceea ce a dus la prăbuşirea preţurilor şi la imposibilitatea agricultorilor români de a-şi vinde propriile cereale.

„Portul Constanţa este controlat de către alţii care, spun agricultorii români, “preferă să ia cerealele din Ucraina şi pe noi să ne lase deoparte”. Ucrainenii, sau cine controlează cerealele lor, au atât de multă marfă încât nu contează preţul de vânzare, ci să îşi vândă marfa la orice preţ.

În aceste condiţii, agricultorii/fermierii români au fost loviţi în plin de preţurile mari la inputuri de anul trecut, de secetă, de creşterea costurilor de finanţare pentru că au crescut dobânzile foarte mult, de scăderea preţurilor la vânzare pentru grâu, cereale etc. cu mult sub preţul de producţie şi, în final, de lipsa cumpărătorilor, pentru că piaţa este invadată de foarte multă marfă”, explică Cristian Hosciuc.

Problema este că dacă fermierii nu vând marfa nu au bani să reia ciclul de producţie pentru anul viitor, nu au bani de inputuri, nu au bani să plătească serviciile pentru agricultură, nu au de unde să ia capital de lucru, pentru că nimeni nu vrea să le mai dea bani atâta timp cât nu-şi recuperează banii anteriori.

Iar toată lumea este foarte nervoasă şi arată cu pumnul către guvern.

„Am prioritizat Ucraina până când am ajuns să ucidem economia românească”, a spus Cătălin Miron, de la compania Transemnal.

Fermierii, dar nu numai ei, se tot întreabă ce câştigă România din războiul din Ucraina, pentru că mai mult par să câştige ucrainenii decât fermierii români. Toată lumea înţelege că sunt raţiuni strategice la cel mai înalt nivel care au dus la această situaţie, dar nu trebuie falimentaţi prin asta fermierii şi companiile româneşti.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Permierii si agricultarii romani trebuie sa procedeze la fel cum procedeaza polonezii prin blocarea la vama a produselor din Ucraina.

 2. Ciolacu tocmai ce a fost sa pupe papucul sultanului iar in sondaje defileaza cu 30 la suta . Unii spun ca nu are contracandidat la presedentia Romaniei.Poporul care voteaza 5 la suta pe Sosoaca si 12 la suta USR-ul lui Drula nu are nici o speranta.

 3. Serios, oare chiar înseamnă prețuri mai MICI pentru consumatorul român?
  Oare anul acesta ați văzut pe undeva pâinea sau kg de grâu (+ alte cereale) mai ieftin decât anul trecut?? S-a ieftinit cumva și n-am băgat eu de seamă?

 4. foarte important detaliu:

  majoritatea cerealelor ucrainene sunt de fapt cereale AMERICANE,caci americanii au cumparat sute de mii de hectare de teren si opereaza ferme industriale. Ca sa stim de unde drama si presiunile uriase pe care papusile sexuale din guvern nu au curaj să le refuze…

  pe langa că dăm bani gratis Ucrainei, ăștia ne dispretuiesc și ne deznationalizează românii și ii trag in inchisoare pe preotii din bucovina sub pretextul ideal că sunt putiniști etc. Le dăm bani gratis refugiatilor (3000 de lei pe refugiat desi pentru pensiile mici nu s-a găsit solutie. In plus acum distrugem și agricultura românească

  totul pe datorii făcute cu dobanzi uriașe care vor fi plătite cămătăriei internationale pana la 7 piei smulse prin biruri. .

  cand se va trage linie vom fi sclavi in aplaudele lichelelor de serviciu Digi24, PNL, USR, Cacahagi și Caconschi etc

 5. Asta inseamna preturi mai mici pentru consumatorul roman.
  Fermierii se plang ca au fost concurati si nu au putut sa ne ceara dublu?

  • Serios, oare chiar înseamnă prețuri mai MICI pentru consumatorul român?
   Oare anul acesta ați văzut pe undeva pâinea sau kg de grâu (+ alte cereale) mai ieftin decât anul trecut?? S-a ieftinit cumva și n-am băgat eu de seamă?

  • Adriana, Ucraina nu are 1. reglementările impovărătoare și restrictive (ecologic) puse de UE, 2. nici taxele mari puse de România și nici costurile de producție din România.

   Grâul ăla e cu OMG-uri, modificate chimic , genetic și medical , pline de pesticide ca in america, fără restricții

   deci NU, nu e concurență ci concurență neloială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE