sâmbătă, iulie 13, 2024
OPINIIDespre un organ din ce în ce mai mic

Despre un organ din ce în ce mai mic

Mai nou, 20% dintre polițiști vor umbla printre oameni îmbrăcați în civil. Ei au ca datorie să-i prindă la cotitură pe cetățenii nemascați și să le aplice amenzi pentru că nu se conformează efortului guvernului de a lupta împotriva răspândirii virusului SARS-COV2.

Tulburătoare imagine!

Stă polițistul în civil după colț și sare ca o panteră ținând în mână caiețelul de amenzi și pixul. „Aha!”, face el satisfăcut, de sub mască. În secunda următoare, doi civili, unul real și altul fals, stau față în față, în timp ce unul dintre civili îi aplică celuilalt o amendă de să-l usture.

Iar și-a făcut organul treaba!

Desigur, polițistul în civil trebuie să și demonstreze că e polițist, și nu un ciudat oarecare, de pe stradă, care a vrut și el să fie polițist, dar n-a intrat la Academie că era prea mic de statură și, frustrat, să fi ajuns vreun chirurg de succes. De succes, dar nefericit că nu e polițist!

Cum știe civilul nemascat că stă în fața unui polițist? Cum știe civilul că ăsta care se dă polițist nu e vreun ciudat? Vreunul pus pe glume? Vreunul pus pe furat? Care sunt actele pe care polițistul în civil trebuie să le prezinte civilului periculos pentru ca acesta să-l creadă? De unde știe civilul nemascat că actele pe care i le prezintă polițistul în civil sunt reale?
Apropo, cine stă să citească un act atunci când acesta-i este pus în față? Am prieteni care ar fi în stare să-ți dea toți banii dacă le pui permisul de la bibliotecă sub nas. Vă spun eu: șocul e atât de mare, că nu mai vezi literele în fața ochilor. Jocul de-a autoritatea nu ține la oricine.

Pe de altă parte, decizia asta poate veni în întâmpinarea celor care caută tot felul de oportunități de job.

Stai mai prost cu banii în perioada asta? Nu-i nimic! Fii polițist pentru o zi. Ieși pe stradă, faci tu rost de 2000 de lei până diseară! Găsești tu trei supărați pe viață și o babă surdă care să-ți plătească amenda pe loc, nu se poate!

Ideea polițistului în civil e cel puțin comică și denotă și gradul de mentalitate al autorității în raport cu cetățeanul. Polițistul nu e un om în care să ai încredere. Polițistul apare ca o insectă nedorită în casă, ca un gândac scârbos de bucătărie, din cauza căruia te urci pe masă.

Polițistul. Un organ din ce în ce mai mic.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE