sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDeși problema e evidentă, Dan Barna (USR) susține că ridicarea subiectului canalului...

Deși problema e evidentă, Dan Barna (USR) susține că ridicarea subiectului canalului Bâstroe în agenda publică arată un interes major al Rusiei de a slăbi solidaritatea României față de cetățenii ucraineni

Dan Barna, deputat USR, susține că reacția Guvernului României față de ceea ce se întâmplă pe canalul Bâstroe reprezintă o „bâlbâială”. Fostul lider USR mai spune că pe acest subiect există „o componentă de dezinformare”, iar românii trebuie „să nu plece pe această fentă”, care încearcă „să aducă învrăjbire și suferință”, conform Agerpres.

„Sunt două aspecte și două chei în care trebuie privit acest subiect. Pe de o parte, vedem un subiect care de vreo 10-15 ani este într-o discuție tehnică la nivel european între România și Ucraina legat de reglementarea Canalului Bâstroe și a frontierei din acea zonă și este surprinzător faptul că vedem că premierul României spune că am invitat acum ambasadorul și o să încercăm să lămurim ce se întâmplă acolo.

Avem un subiect pe agenda publică, un subiect tehnic de lungă durată în relațiile României cu Ucraina despre care nu avem încă fapte. Încă o bâlbâială a acestei guvernări care reușește să fie cu 2, 3, 5 zile în urma știrilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Din această perspectivă, mă aștept să vedem în primul rând faptele, ceea ce se întâmplă concret acolo”, a spus fostul lider USR în Parlamentul României.

Potrivit lui Dan Barna, la granița României este un război și există manipulări și dezinformări.

„Cea de-a doua cheie vine din această perspectivă: suntem în război, la granița noastră se desfășoară un război și nu trebuie să fie o mirare pentru nimeni că asistăm la manipulări și dezinformări foarte bine construite.

Faptul că acest subiect, de la care încă nu avem încă datele concrete, clare, a urcat foarte sus în agenda publică arată un interes major al Rusiei de a slăbi solidaritatea României față de cetățenii ucraineni, care în momentul de față trec prin tragedia pe care o vedem în fiecare zi. Mesajul pe care îl transmit către toți românii este să nu plece pe această fentă, care nu încearcă decât să aducă învrăjbire și suferință, pentru că acolo discutăm despre niște elemente tehnice, de niște poziții pe care România le-a exprimat, niște rapoarte pe care Guvernul României le-a trimis la Comisia Europeană legat de ce se întâmplă în Delta Dunării și de impactul unor proiecte de acolo, cum este cel pe Canalul Bâstroe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deci, este o componentă de dezinformare, în egală măsură, și de aceea citiți cu atenție și nu plecați pe fentă”, a spus Barna, citat de g4media.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut, însă, o poziție fermă față de subiectul adâncirii canalului Bâstroe. Acesta a susținut astăzi că lucrările trebuie „să înceteze acum”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. nu vrem sa murim ca prostii pentru un razboi intre rusnaci. Caci si ucrainenii tot aia sunt. Iar ca vecini sunt cei mai rai dintre toti, mai rai ca ungurii, si ma refer mai mult la leadership. Deci e foarte bun acest scandal, fenta sau real, care ne mai da putin inapoi de a gira niste racheti ucrainieni. Deja la supermarket au aparut multe produse de origine ucraina la preturi mici probabil au prioritate sau taxe preferentiale. Totul in detrimentul romanilor. Care, daca incearca sa se apere, sunt catalogati ca rusofili de neobolsevicii corporate tip barna.

 2. “solidaritatea României față de cetățenii ucraineni”

  -categorii diferite,
  boanghinu trisheaza ca la ma-sa-n acasa.

 3. Slugi până la capăt!
  useriștii primesc ordin pe unitate și o toacă până se schimbă ordinul, orice dovezi și fapte ar apărea.

  Prostii vorbesc de solidaritate europeană. Care? aia cu Schengen? Cu Schveighoffer? Cu canalul care va distruge ecosistemul și Delta?
  Solidaritatea UE e doar cu lichelele plătite din fonduri europene precum Barna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE