News ȘTIRI Deschiderea stagiunii simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, transmisă online. Contravaloarea biletelor, deja...

Deschiderea stagiunii simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, transmisă online. Contravaloarea biletelor, deja epuizate, va fi returnată

Filarmonica „ George Enescu” a anunțat, pe site-ul oficial, anularea tuturor concertelor cu public pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență București a interzis, marți, spectacolele în spații închise.

„În urma Hotărârii nr. 19 din 6.10.2020 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, anunțăm anularea concertelor cu public de la Filarmonica „George Enescu” pentru urmatoarele două săptămâni. Programul va ramâne neschimbat, iar concertele vor fi transmise live pe site-ul și pe canalul de YouTube ale instituției, fiind preluate și de pagina de Facebook”, se arată în anunțul Filarmonicii.

Totodată, concertul de deschidere de pe 7 si 8 octombrie va fi transmis miercuri seara, de la ora 19.00.

„Biletele pentru concertul de deschidere vor fi returnate, incepand de saptamana viitoare, la Casa de Bilete a institutiei sau direct în contul de unde au fost plătite”, menționează Filarmonica.

Potrivit unui comunicat de presă transmis săptămâna trecută, în 1 octombrie, deschiderea stagiunii simfonice 2020-2021 a Filarmonicii „George Enescu“ ar fi trebuit să aibă loc miercuri 7 şi joi, 8 octombrie 2020, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român.

„2020-2021 este stagiunea de debut în calitate de Director de Onoare a celebrului pianist și dirijor Christian Zacharias, marcând și mandatul în premieră în România de solist în rezidențăa multipremiatului pianist Daniel Ciobanu“, declara Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“.

Managerul instituției anunța prezența unor nume de mare autoritate muzicală, precum Christian Badea, Andrei Ioniță, Mihaela Martin, Stefan Asbury, Daniel Ciobanu, Viniciu Moroianu.

Acum, ca urmare a interzicerii spectacolelor în spații închise, concertul se va transmite online, iar contravaloarea biletelor va fi returnată.

„Programul rămâne, doar că se transferă în online, până se va da drumul la sală. Există programul, e aprobat. Săptămâna aceasta am dirijorul şi solistul, un britanic, care sunt în ţară. I-am şi plătit”, a precizat directorul Filarmonicii bucureştene”, a declarat, pentru Agerpres, Andrei Dimitriu.

Potrivit directorului Andrei Dimitriu, , această situaţie va afecta financiar instituţia pe care o conduce.

„În mod cert va fi o problemă mare. Eu am sesizat Ministerul Culturii. Există înţelegere din partea domnului ministru Bogdan Gheorghiu, numai că ce se întâmplă în anul bugetar viitor? Anul acesta, până la urmă, ne descurcăm, dar pentru la anul e o problemă”, a mai spus Andrei Dimitriu.

 

 

 

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate