ACTUALITATEDemonstrație de forță: Americanii au trimis, fără avertisment, super bombardiere, acompaniate de...

Demonstrație de forță: Americanii au trimis, fără avertisment, super bombardiere, acompaniate de avioane de luptă în Orientul Mijlociu. Mesaj pentru Iran?

În weekendul ce tocmai a trecut, Comandamentul Central al Armatei SUA a anunțat că mai multe bombardiere B-52H (foto)  au decolat, fără avertisment din timp, dintr-o bază militară din Dakota de Nord, pentru o misiune în Orientul Mijlociu, informează Geopolitical Futures.

Super bombardierele americane au fost însoțite în misiune de către avioane de luptă: F-15, F-16, KC-10 și KC-130, iar scopul misiunii a fost, conform Armatei Americane, să descurajeze agresiuni și să arate angajamentul SUA față de aliați.

„Misiunea ar trebui privită ca o demonstrație a forței și acoperirii globale a armatei SUA. Avioanele KC-10 și KC-135 au permis alimentarea în aer, subliniindu-se astfel mesajul că bombardierele americane pot ajunge oriunde în lume fără sprijinul aliaților, iar prezența avioanelor de vânătoare a sporit capacitățile de amenințare. Deși mesajul este clar, nu același lucru se poate spune despre ținta intenționată. Cel mai probabil, a fost un semnal către Rusia sau Iran, ale căror miliții din Irak și-au intensificat atacurile împotriva țintelor SUA în ultima vreme. (Atât de mult încât SUA au aplicat sancțiuni suplimentare asupra Teheranului.) Dacă SUA dezvăluie destinația bombardierelor sau unde au fost realimentate în zbor, imaginea va deveni și mai clară”, au comentat cei de la Geopolitical Futures.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Recent, se pare că președintele Donald Trump a dorit să lovească o țintă din Iran, mai precis o fabrică de îmbogățire a uraniului, dar a fost convins de apropiații săi și de liderii militari să nu o facă. Motivele pentru care Trump ar fi dorit să facă acest pas nu sunt cunoscute.

De asemenea, e posibil ca misiunea să arate că forța Americii nu s-a diminuat, pe fondul retragerii trupelor americane din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite