ACTUALITATEDelir la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Activiștii acuză parlamentarii de încălcarea...

Delir la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Activiștii acuză parlamentarii de încălcarea spiritului olimpic pentru că ar fi declarat că relațiile LGBT împiedică conservarea speciei

Activiști LGBT i-au acuzat pe deputații partidului de guvernământ din Japonia că ar fi încălcat spiritul olimpic prin comentarii „homofobe”, printre care acelea că  relațiile între persoane de același sex împiedică „conservarea speciei, informează AFP.

Comentariile, făcute în timpul dezbaterilor privind o nouă lege antidiscriminare, au provocat controverse în contextul în care Japonia se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice peste două luni (23 iulie – 8 august) și Jocurile Paralimpice (24 august – 5 septembrie).

Potrivit cotidianului Asahi Shimbun, deputatul Kazuo Yana, din partea Partidului Liberal Democrat (conservator), a declarat joi, în cadrul unei reuniuni cu ușile închise, că relațiile LGBTQ „împiedică conservarea speciei, care ar trebui să se producă în mod natural”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În cadrul aceleiași întâlniri, o altă membră a partidului, Eriko Yamatani, i-a criticat de asemenea pe sportivii care pretind că genul lor nu corespunde trupului biologic, potrivit Jiji Press.

„Unele persoane și-au exprimat opinia că aceștia au corp de bărbat, dar sunt femei. Deci ar trebui să li se permită să folosească toaleta femeilor. Sau participă la sporturi feminine și câștigă medalii. Se întâmplă o serie de lucruri ridicole”, a spus ea.

Un alt parlamentar a fost citat spunând că sexualitățile LGBTQ nu pot fi acceptate „moral”, potrivit altor media japoneze.

„Pride House Tokyo”, un centru de activism din Tokyo, s-a simțit ofensat de aceste remarci într-un comunicat comun cu grupul „Athlete Ally”, cu sediul în SUA.

„Aceste comentarii, dacă sunt adevărate, violează spiritul Jocurilor Olimpice și Paralimpice pe care Japonia speră să le găzduiască. Cum pot sportivii să se simtă cu adevărat în siguranță într-o țară în care parlamentarii partidului de guvernământ fac astfel de comentarii discriminatorii?”, a precizat directorul Pride House Tokyo.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Carta olimpică prevede ca principiu fundamental că „fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a practica un sport fără niciun fel de discriminare” , notează Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...