duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEDecizie radicală la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Mamele depistate pozitiv înainte...

Decizie radicală la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Mamele depistate pozitiv înainte de naștere nu au voie să-și alăpteze pruncii și nici să-i țină în brațe

Mamele care nasc la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și pentru care a fost confirmată infectarea cu coronavirus nu au voie să-și țină copiii în brațe și nici să-i alăpteze, până nu prezintă un test negativ, transmite Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, dr. Răzvan Socolov a admis că această măsură este una stresantă pentru mame.

„Încercăm să le explicăm că virusul nu se transmite prin placentă şi ceea ce putem să facem e să izolăm copilul imediat ce se naşte, iar până acum nu am avut niciun nou-născut pozitiv. Este destul de stresant şi faptul că nu pot să îşi vadă copilul după ce au născut, ci abia când sunt negative la test”, a declarat, pentru Ziarul de Iași, prof. dr. Răzvan Socolov, şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Totuși, doctorul confirm că mamele infectate cu coronavirus nu au făcut forme grave, fiind înregistrate doar câteva cazuri cu forme de tuse sau cu patologii preexistente, cum ar fi hipertensiunea arterială.

„Spre exemplu, în ATI am avut două-trei cazuri, dar gravitatea nu a fost neapărat legată de infecţia cu covid. Din fericire au avut o evoluţie bună, nu au fost cazuri pe care să le transferăm în alte spitale”, a completat prof. dr. Răzvan Socolov.

De la începutul pandemiei, la Maternitatea „Elena Doamna”, care a fost unitate medicală desemnată să preia pacientele depistate pozitiv la infecţia cu covid, au fost tratate aproximativ 100 de paciente. Dintre acestea, 39 de paciente au fost gravide care au născut, fiind 33 de operaţii de cezariană şi doar şase naşteri naturale.

Pe lângă aceste cazuri, maternitatea şi-a continuat activitatea medicală obişnuită, având aproximativ 2.000 de internări şi 750 de naşteri, aici fiind incluse şi cele ale pacientelor covid.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate