ACTUALITATELibertatea, despre clinica doctorului Musta: Încasări de 1,7 milioane de lei în...

Libertatea, despre clinica doctorului Musta: Încasări de 1,7 milioane de lei în urma celor aproape 7.000 de teste covid recoltate în clinică și prelucrate de Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde dr. Musta este șef de secție

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, în cadrul căruia doctorul Virgil Musta este medic și șef de secție, prelucrează testele covid recoltate în clinica la care dr. Musta este acționar și pentru care clinica a încasat 1,7 milioane de lei în două luni de zile, scrie publicația Libertatea.

Publicația Libertatea dezvăluie, sâmbătă, care este legătura dintre cele două instituții medicale, respectiv clinica privată și spitalul de stat.

„Clinica Profilaxis din Timișoara face teste COVID la cerere, contra 300 de lei, teste pe care apoi le prelucrează la spitalul public, clinica neavând nici oamenii și nici aparatura PCR necesară”, scrie Libertatea.

Ce înseamnă acest lucru?

„La fiecare test covid prelucrat pentru clinica Profilaxis SRL, spitalul primeşte 50 lei. Restul de 250 lei rămân la clinica privată. Spitalul ia sub 20% din banii plătiți de oameni, iar clinica privată unde doritorii de teste COVID plătesc, păstrează puțin peste 80%, dar acesta nu este profitul, pentru că are costuri.  La 6.875 de teste făcute în două luni și zece zile, Profilaxis va păstra, după ce va achita spitalului cota acestuia, 1,7 milioane de lei”, explică Libertatea.

Ce spune Spitalul de Boli Infecţioase despre eventualul conflict de interese în care se poate afla dr. Virgil Musta?

“Laboratorul de analize medicale care prelucrează testele nu se află în subordinea Secţiei Clinice conduse de dl dr. Virgil Musta, iar dumnealui nu este parte în respectivul contract de prestări servicii”, a răspuns Spitalul de Boli Infecţioase, potrivit sursei citate.

După cum a relatat R3Media, doctorul Virgil Musta, șef de secție și medic la Spitalul de Boli Infecțioase și medic și acționar al clinicii Profilaxis, reprezintă una dintre vocile prin care mass-media propagă  date despre gravitatea pandemiei.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...