joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEDavid Popovici a fost votat drept cel mai bun tânăr sportiv din...

David Popovici a fost votat drept cel mai bun tânăr sportiv din Europa

Înotătorul român, David Popovici, a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale europene „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021. Decernarea Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene.

În 2021, David Popovici a reușit să câștige 1 aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, 3 medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare 2 recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Românul nostru a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din MareaBritanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Toti au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta este a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta din Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate