duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDana Budeanu: Noi nu trebuie sa facem deloc economie, domnule Ciuca! Populația...

Dana Budeanu: Noi nu trebuie sa facem deloc economie, domnule Ciuca! Populația trebuie să înțeleagă că avem curent, nu avem nevoie de UE, dimpotrivă, mai deschidem două-trei și le dăm și la UE aia 15%!

Dana Budeanu, una dintre cele mai urmărite personalități din mass-media românească, a făcut un apel către premierul Nicolae Ciucă, să le explice oamenilor că România are energie suficientă și nu trebuie să facă „economie” în această iarnă.

Într-o intervenție la România TV, Dana Budeanu a spus că România poate produce suficientă pentru sine, dar și pentru a exporta în Uniunea Europeană.

„Vreau să explic populației următorul lucru: tot ceea ce citiți, ce vi se spune, despre faptul că nu avem curent și trebuie să facem frigul că să luptăm cu Puțin, este o minciună, indiferent de unde ar veni. Dragi români, România nu are nicio legătură, zero, din punct de vedere al energiei electrice cu UE, cu nimeni. România, statul, produce energie electrică pentru toți cetățenii.

Noi nu trebuie să facem deloc economie, domnule Ciucă! Mâine deschideți trei mine, nu va costă nimic. Populația nu trebuie să plătească nicio factură. Nimeni să nu mai plătească, să facem anarhie. Populația trebuie să înțeleagă că avem curent, nu avem nevoie de UE, dimpotrivă, mai deschidem două-trei și le dăm și la UE ăia 15%.

Astăzi, tot printr-o ticaloșie a statului, produce 95% din energia pe care o consumăm. Este exact narativul cu grâul, că nu o să avem pâine. Noroc că a venit domnul Daea și a explicat. Noi avem aceste facturi la electricitate pentru că statul permite că unii să ne revanda energia electrică produsă de stat. Totul este dintr-un laptop. Asta e. Noi nu avem nevoie să importăm energie, noi acum importăm 5% tot pentru că așa vrea statul”, a spus Dana Budeanu.

Ea a spus că România nu poate accepta să i se spună ce să facă de către Uniunea Europeană.

„Domnule, piață liberă înseamnă roșîi, castraveți, pixuri, tampoane, nu resursele strategice. Păi convoci CSAT, că e stare de război. Nu se face asta, noi, populația, venim după voi cu tot ce avem prin case. Liberalizarea unei resurse strategice nu se face așa. Îi chemi pe ăștia care produc și ii pui să dea 90% la preț reglementat. Nu există să vină UE să îmi hotărască mie prețul în țară. Și cu 10% să meargă în piață liberă și în loc să câștige traderii 500 de milioane de euro, să câștige doar 50 de milioane.

ANRE, care cică ne protejează pe noi, zice așa: asta e prețul, voi sunteți obligați să semnați contracte pe termen lung. Și din trei în trei luni verifici prețul. Dacă vinde careva sub prețul reglementat, la pușcărie. Statul reglementează cu companiile care produc, nu am treaba cu băieții deștepți.

În același timp, noi trebuie să vorbim și depre situația asta cu războiul, că cine știe cât durează. Ce treaba am eu cu Germania? Nu mai aburiti lumea cu comparații cu Germania și alte state, noi aici în România ne gospodărim, noi producem energie destulă. Eu sunt producător. Păi UE se duce în altă țară și spune ălora cum să producă?”, a întrebat Dana Budeanu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. om produce, dar ne-am vandut deja sufletele catre vest, si atunci, ce mai conteaza daca le dam si resursele?
    Asa a fost si-n WW2, hitler isi alimenta masinaria de razboi cu petrolul romanesc, nu aveai ce sa faci, aveau trupe ‘aliate’ aici.. la fel e si acum

  2. Cele mai mari venituri din ultimul an au fost la angajatii din energie….
    O idee ar fi sa va uitati si pe veniturile din companiile de vaccinuri in anii trecuti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE