ACTUALITATECea mai „Crăciunească” stradă din Nordul Angliei

Cea mai „Crăciunească” stradă din Nordul Angliei

O comunitate dintr-un oras din sudul orașului Manchester, Marea Britanie, organizează în fiecare an un adevărat orășel al luminilor pentru strângerea de fonduri in scop caritabil. Locuitorii din Hazel Grove – Stockport fac un adevărat maraton al luminițelor si decorațiilor de Crăciun.

Copiii o numesc „Strada Crăciunului” iar vizitatorii susțin ca luminițele întrec de departe pe cele din faimoasa localitate Blackpooll de pe țărmul vestic al UK.

Chiar daca anul 2020 a fost unul greu încercat, locuitorii de pe Warwick drive nu și-au lăsat tradiția deoparte și s-au grăbit să își împodobească grădinile care mai de care. Chiar si Moș Crăciun a traversat seri la rând zona, in dubița lui muzicală, și a salutat copiii care au fost incantați de întâlnirea cu el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Tradiția a început acum 20 si ceva de ani când un localnic, pe nume Brian McAndrew a început să își decoreze grădina pentru a oferi o bucurie nepoților lui, și de aici, vecinii i-au urmat exemplul și procesul a continuat precum bulgărele de zăpadă.

Deși anul acesta decorațiile au fost plasate și lumea a venit ca de obicei să viziteze Strada Crăciunului, presa a preferat sa rămână indiferentă și să nu mediatizeze prea mult evenimentul de teamă că oamenii se vor înghesui și vor uita de distanțare socială și restricții.

Însă, toți cei care au ales sa viziteze Warwick drive in anul pandemic s-au bucurat de un spectacol de lumini extraordinar în condiții de siguranță spre încântarea copiilor și a localnicilor care au avut ceva emoții ca poate în acest an vizitatorii vor întârzia să apară, ceea ce nu a fost cazul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...