marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEDan Dungaciu, afirmații incendiare: Noi suntem o colonie pentru că, mental, noi...

Dan Dungaciu, afirmații incendiare: Noi suntem o colonie pentru că, mental, noi suntem o colonie. Aici e problema noastră / Noi suntem în situația de care vorbea Avram Iancu: ungurii ne urăsc, vienezii ne disprețuiesc

Profesorul Dan Dungaciu a comentat în termeni categorici eșecul admiterii României în spațiul Schengen, după decizia de joi a Consiliului JAI.

Sociologul a spus că acest eșec aparține conducerii românești, care a făcut, de 20 de ani, o politică împotriva identității naționale și comunitare. El a declarat că problema României este una psihologică, prea mulți oameni dorind să fie „colonia” cuiva. Directorul ISPRI al Academiei Române s-a întrebat: care este proiectul de țară al liderilor români?

Părerea României nu este ascultată nicăieri în lume, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Dacă vii și spui că Austria a făcut asta din cauza rușilor, atunci ești și mai imbecil, pentru că dacă a făcut asta, de ce te mai duci domne la ei să le ceri să voteze? Trebuia să te duci la șefii lor, la Putin sau la dușmanul șefilor lor, la Biden. Ce vorbești cu ei, ce vorbești cu cățeii?

Noi, 20 de ani, am dinamitat orice idee de identitate națională, comunitate, ăsta a fost sportul național. E foarte greu, acum, să găsești voci acreditate care să susțină asemenea idei, pentru că erau, nu-i așa, nocive.

Noi suntem în situația de care vorbea Avram Iancu: ungurii ne urăsc, vienezii ne disprețuiesc. Noi, cu Viktor Orban nu ne-am dus, pe occidentali nu i-am convins. Noi, acuma, suntem între scaune. Imaginați-vă cum se uită Viktor Orban la noi, acum…

Nimeni nu poate să iubească România dacă noi n-o iubim. Nu e treaba nimănui să ne spună „Treziți-vă”. România nu este o colonie, prin proiect. Pentru că în Nato și UE sunt și ungurii, și polonezii și cehii și toți. Ăia sunt colonie? Nu, evident. Noi suntem o colonie pentru că, mental, noi suntem o colonie. Aici e problema noastră.

Ai o țară, care-i proiectul tău, ce vrei să faci cu ea?”, a întrebat profesorul universitar Dan Dungaciu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE