luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECTP, răspuns pentru Stoltenberg: În clipa asta, cea mai mare amenințare pentru...

CTP, răspuns pentru Stoltenberg: În clipa asta, cea mai mare amenințare pentru NATO în zona Deltei Dunării e conducerea României

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a negat joi dimineață că Rusia ar fi vrut să atace teritoriul României, după ce resturi de dronă au fost găsite în Delta Dunării.

„Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs!“, a spus Stoltenberg în fața europarlamentarilor.

Președintele Klaus Iohannis, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe au dezmințit informațiile conform cărora o dronă ar fi explodat pe teritoriul României. Ulterior, Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, a întărit faptul că acest lucru s-a întâmplat, ba chiar a spus că deține și dovezi.

Autoritățile române au confrimat abia miercuri că resturi de dronă au fost găsite pe teritoriul național al României.

Cristian Tudor Popescu: Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO e conducerea României

Cristian Tudor Popescu a publicat un text pe Facebook în care spune că cea mai mare amenințare pentru NATO în zona Deltei Dunării este conducerea României.

„Astăzi nu-i ca ieri – cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO

Care este cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Dunăre-Marea Neagră?

Serviciile de informații ale Armatei Române au negat ce le-au spus omologii lor ucraineni, care au în spate sistemul informațional SUA. Pentru că prima grijă a ministrului Apărării a fost ca președintele Iohannis să poată declara prostia sau minciuna solemnă că nicio țandără de dronă rusească n-a pătruns pe teritoriul țării, și nici n-are cum, datorită, se înțelege, sistemului de apărare antiaeriană românesc impenetrabil.

Apoi, pus, de către sătenii din zonă, în fața rămășițelor aparatului rusesc, Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate – face o a doua declarație, despre „o situație complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”. Pe cale de consecință, ar trebui ca NATO să activeze articolul 5 și să declare război Rusiei, nu?

Păi, nu. Pentru că, în clipa de față, cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României.

P.S.: În folclor, probabil că, în urma acestui episod, Iohannis va face concurență zicerii lui Băsescu „Iarna nu-i ca vara” cu a sa „Astăzi nu-i ca ieri”“, a scris Critstian Tudor Popescu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. NATO de ce a permis sa cada resturi d-alea la noi? au mii de militari si tehnica militara in zona aia. Trebuia sa le spuna Johanis de la bucuresti daca au cazut sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate