ACTUALITATECriza economică cauzată de restricțiile anti-covid se adâncește. România se împrumută cu...

Criza economică cauzată de restricțiile anti-covid se adâncește. România se împrumută cu 4,1 miliarde de euro de la UE, pentru plata ajutoarelor de somaj

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, vineri, un sprijin financiar în valoare de 87,4 miliarde de euro pentru 16 state membre, sub forma unor împrumuturi din partea UE, informează Profit.ro.

Împrumuturile sunt acordate în cadrul proiectului SURE, un instrument temporar al UE destinat atenuării riscurilor de șomaj pe durata crizei generate de COVID-19.

Din cele 87,4 miliarde de euro acordate la nivel european, România va beneficia de împrumuturi de 4,1 miliarde de euro.

Potrivit sursei citate, pentru a atrage cele 4,1 miliarde de euro fonduri din instrumentul SURE, România a trebuit să depună o garanție de 393 de milioane de euro, conform unui Memorandum adoptat de Guvern.

Sprijinul financiar din cadrul SURE: Belgia – 7,8 miliarde euro, Bulgaria – 511 milioane euro, Croația – 1 miliard euro, Cipru – 479 milioane euro, Republica Cehă – 2 miliarde euro, Grecia – 2,7 miliarde euro, Italia – 27,4 miliarde  euro, Letonia – 193 milioane euro, Lituania – 602 milioane euro, Malta – 244 milioane euro, Polonia – 11,2 miliarde euro, Portugalia – 5,9 miliarde euro, România – 4,1 miliarde euro, Slovacia – 631 milioane euro, Slovenia – 1,1 miliarde euro, Spania – 21,3 miliarde euro.

Împrumuturile SURE sunt susținute de bugetul UE și de garanțiile furnizate de statele membre în funcție de ponderea lor corespunzătoare în venitul național brut al Uniunii, care se vor ridica la o valoare totală de 25 de miliarde de euro.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate