ACTUALITATE Criza economică cauzată de restricțiile anti-covid se adâncește. România se împrumută cu...

Criza economică cauzată de restricțiile anti-covid se adâncește. România se împrumută cu 4,1 miliarde de euro de la UE, pentru plata ajutoarelor de somaj

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, vineri, un sprijin financiar în valoare de 87,4 miliarde de euro pentru 16 state membre, sub forma unor împrumuturi din partea UE, informează Profit.ro.

Împrumuturile sunt acordate în cadrul proiectului SURE, un instrument temporar al UE destinat atenuării riscurilor de șomaj pe durata crizei generate de COVID-19.

Din cele 87,4 miliarde de euro acordate la nivel european, România va beneficia de împrumuturi de 4,1 miliarde de euro.

Potrivit sursei citate, pentru a atrage cele 4,1 miliarde de euro fonduri din instrumentul SURE, România a trebuit să depună o garanție de 393 de milioane de euro, conform unui Memorandum adoptat de Guvern.

Sprijinul financiar din cadrul SURE: Belgia – 7,8 miliarde euro, Bulgaria – 511 milioane euro, Croația – 1 miliard euro, Cipru – 479 milioane euro, Republica Cehă – 2 miliarde euro, Grecia – 2,7 miliarde euro, Italia – 27,4 miliarde  euro, Letonia – 193 milioane euro, Lituania – 602 milioane euro, Malta – 244 milioane euro, Polonia – 11,2 miliarde euro, Portugalia – 5,9 miliarde euro, România – 4,1 miliarde euro, Slovacia – 631 milioane euro, Slovenia – 1,1 miliarde euro, Spania – 21,3 miliarde euro.

Împrumuturile SURE sunt susținute de bugetul UE și de garanțiile furnizate de statele membre în funcție de ponderea lor corespunzătoare în venitul național brut al Uniunii, care se vor ridica la o valoare totală de 25 de miliarde de euro.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite