ACTUALITATEActivistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut crunt după ce a...

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut crunt după ce a depistat tăieri ilegale. AUR somează Guvernul să ia măsuri urgente împotriva mafiei pădurilor

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a fost bătut crunt, joi după amiaza, alături de cei doi cameramani cu care se afla în zona Dornelor unde a depistat tăieri ilegale.

După ce a identificat mai multe cioate, Boșutar a solicitat prezența autorităților să constate situația.

Până la venirea autorităților activistul de mediu și cei doi cameramani au fost atacați de un grup de oameni, circa 20, cu topoare și bâte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Au fost bătuți toți trei, aparatura a fost distrusă, iar ei au fost preluați cu ambulanța și transportați în primă fază la Spitalul din Vatra Dornei.

Boșutar a declarat pentru News Bucovina că atât el, cât și unul dintre cameramani și-au pierdut pentru scurt timp cunoștința în timpul agresiunii.

Mai mult, pe perioada când a fost transportat cu ambulanța Boșutar și-a pierdut de mai multe ori cunoștința.

El a menționat că toți trei urmează să fie transferați la SJU Suceava pentru investigații medicale și tratament medical adecvat, scrie NewsBucovina.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

AUR cere măsuri ferme din partea Guvernului

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să pună capăt complicității cu mafia pădurilor și să ia măsuri pentru identificarea și sancționarea tuturor vinovaților de agresarea celor doi jurnaliști și a activistului de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din Bucovina.

„Tot mai mulți activiști implicați în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri și de transport ilegal de lemn, dar și pădurari, sunt victime ale complicității dintre instituțiile statului, parlamentari și companii străine. De data aceasta, activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au ajuns la spital, după ce au fost atacați în Vatra Dornei de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internațional despre jaful din pădurile noastre. În fieful liberalului Gheorghe Flutur, mafioții fac legea, iar ministrul de Interne Bode se face că plouă”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Acest caz foarte grav ne determină să reiterăm ferm solicitările noastre. Cerem sancționarea grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul, uneori până la ras, protejarea fondului forestier, creșterea suprafețelor împădurite, monitorizarea reală a tăierilor și a transporturilor de masă lemnoasă, precum și interzicerea proceselor tehnologice excesiv de poluante utilizate de marile companii de prelucrare a lemnului care operează în România. De asemenea, dorim oprirea exploatărilor la scară industrială de către companii din alte state membre UE, care au interzis defrișările pe propriul teritoriu, și protejarea comunităților locale și întreprinderilor mici și mijlocii care folosesc lemnul ca sursă principală de combustibil sau materie primă”, a precizat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. AUR somează Guvernul să ia măsuri urgente împotriva mafiei pădurilor.
    Bună poanta! – Râsu plânsu!
    AUR somează mafioţii să ia măsuri împotriva mafiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...