luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATECrin Antonescu: Președintele României trebuie să fie un om rațional, inteligent, adaptabil....

Crin Antonescu: Președintele României trebuie să fie un om rațional, inteligent, adaptabil. Să înțeleagă că România trebuie să aleagă între puteri, trebuie să țină cont de interesele celor mari, dar să nu primească ordine

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că viitorul președinte al României trebuie să înțeleagă că trebuie să țină cont de interesele marilor puteri, dar să nu accepte ordine de la acestea.

„Președintele României trebuie să fie un om rațional, inteligent, adaptabil, care să înțeleagă că nu e masculul alfa al globului, care să înțeleagă că România trebuie să aleagă între puteri, că România face parte din anumite conjuncturi politice, din anumite structuri politice, trebuie să țină cont de interesele celor mari, dar să nu primească ordine. Asta e limpede”, a spus el, la Marius Tucă Show, în perspectiva alegerilor din 2024.

Fostul președinte interimar al României a spus că țara noastră a devenit, de facto, o republică prezidențială, deși Constituția spune altceva.

„Nu contează ce ar face sau nu ar face Crin Antonescu, chiar nu contează. Avem o constituție în vigoare, destul de ambiguă. Am văzut profesori de drept constituțional discutând politologic că e o republică semiprezidențial când ea, de facto, a devenit din 2004, printr-un concurs de factori stimulați și prin niște hotărâri ale curții constituționale(…) un stat pur prezidențial. În momentul în care pun prim-ministru pe cine vreau, în momentul în care dacă nu-mi convine ce vrea majoritatea parlamentară, o schimb, indirect, pot să o schimb, ăla e un stat prezidențial.
România este un stat prezidențial azi și noi trebuie să ne hotărâm. Vrem o republică prezidențială, vrem o republică parlamentară, vrem o monarhie? Trebuie să ne hotărâm” a mai spus fostul lider al PNL

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. din contra. Ceausescu era prost
    si inadaptabil, cu el am dat inainte cel mai mult. Nu e de dorit unul tot ca el, caci era ateu, dar nici cu inteligentii adaptabili si tradatori de azi nu ne-a mers bine. Sa ne dea Dumnezeu pe cine crede ca e bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE