duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEConvoiul Libertății din Canada | Liderii mișcării care protestează în Ottawa, amenințați...

Convoiul Libertății din Canada | Liderii mișcării care protestează în Ottawa, amenințați cu arestarea în masă | VIDEO

Poliția din Ottawa a contactat fiecare șofer de camion care protestează în capitala canadiană, înmânând fluturași protestatarilor care participă la Freedom Convoy, în care li se cerea să elibereze imediat zona, amenințând cu arestarea sau acuzații penale, relatează Breitbart, citat de The Epoch Times.

„Trebuie să părăsești zona acum. Orice persoană care blochează străzile sau îi ajută pe alții să blocheze străzile comite o infracțiune și poate fi arestat”, se arată în notificarea poliției, potrivit The Wall Street Journal.

OTTAWA, ONTARIO - FEBRUARY 10: Police patrol the empty streets of Ottawa as hundreds of truck drivers and their supporters gather to block the streets of downtown Ottawa as part of a convoy of truck protesters against Covid mandates in Canada on February 10, 2022, in Ottawa, Ontario.

Premierul canadian Justin Trudeau continuă inițiativele disperate pentru încetarea protestelor „Convoiului Libertății” din Canada. În urmă cu câteva zile, acesta a anunțat că protestatarii vor avea conturile blocate, în baza unei legi privind situațiile de urgență. Astfel, guvernul nu va mai trebui să primească acordul unei instanțe judecătorești.

Practic, conturile protestatarilor pentru libertate vor fi „înghețate” rapid, fără negocieri. În plus, ordinele date de Trudeau forțează administratorii și firmele de valori mobiliare să-și analizeze mai bine clienții”, potrivit Bloomberg.

Suporterii protestului Freedom Convoy 2022, împotriva obligativităţii vaccinării COVID-19, în faţa Parlamentului din Ottawa, 28 ianuarie 2022

Poliția din Ottawa a menționat că, odată ce le-au fost puse la dispoziție noi puteri în temeiul ordinului federal de urgență, a devenit ilegal ca protestatarii sau susținătorii lor să ocupe centrul orașului Ottawa și să se alăture demonstrației. Poliția a mai declarat că permisele de conducere ale demonstranților ar putea fi revocate printr-un ordin de urgență separat din provincia Ontario.

În cursul zilei de ieri, 13 demonstranți implicați într-o blocadă a punctului de tranzit Coutts au fost arestați, însă ordinul de astăzi avertizează oficial cu privire la arestări în masă.

Noile reguli se impun pentru o listă largă de instituții – inclusiv bănci, firme de investiții, uniuni de credit, companii de împrumut, dealeri de valori mobiliare, platforme de strângere de fonduri, companii de asigurări și societăți de beneficii. Ei trebuie să stabilească dacă „posedă sau dețin controlul asupra proprietății” unei persoane care participă la un protest ilegal sau care furnizează provizii demonstranților, potrivit ordinelor publicate de guvern, marți seară.

Dacă o astfel de persoană se găsește în lista lor de clienți, trebuie să-i înghețe conturile și să o raporteze poliției federale – RCMP – sau serviciului de informații al Canadei, prevăd noile reglementări. Orice tranzacție suspectă trebuie, de asemenea, raportată la Agenția de luptă împotriva spălării banilor din țară, cunoscută sub numele de FINTRAC.

Un interviu cu un șofer de origine română care ia parte la protestul camionagiilor canadieni din capitala federală Ottawa a devenit viral, fiind distribuit masiv în comunitățile de români din Canada și Statele Unite. În înregistrarea video, șoferul afirmă că „va pleca ultimul” din fața Parlamentului canadian, unde demonstrația camionagiilor nemulțumiți de mandatul obligatoriu de vaccinare pentru trecerea frontierei cu SUA intră în a două săptămână.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Teroristii arata LA FEL peste tot.

    https://t.me/STFNREPORT/11662

    Ministrul afacerilor externe Chrystia Freeland din Canada, al carei tata a fost colaborator na z ist – istoria se repeta. Intre timp Canada trimite armament si bani trupelor paramilitare (neo-n a zi ste) din Ucraina pentru a impusca pe timp de noapte separatisti rusi. Acest tavalug va veni din pacate peste noi. Din nou.
    https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/chrystia-freelands-granddad-was-indeed-a-nazi-collaborator-so-much-for-russian-disinformation/wcm/11196169-fd23-4643-94b4-08039235c595/amp/

  2. Trudo ăla din Canada e un bou iar cei care îl sprijină sînt mai boi, Canada a ajuns un stat de rahat cua stfel de șefi. Bravo camionagiilor că luptă pentru democrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate