ACTUALITATEContul de Youtube al lui Ion Cristoiu a fost suspendat pentru 7...

Contul de Youtube al lui Ion Cristoiu a fost suspendat pentru 7 zile după un articol critic la adresa festivismului cu care a fost adus vaccinul în România. Jurnalistul nu se lasă și lansează campania: Întrebări despre vaccinare

Contul de Youtube al jurnalistului Ion Cristoiu a fost închis de compania deținută de Google, a anunțat redactorul-șef al publicației, Cora Muntean.

„Din nefericire, YouTube a sancționat canalul cristoiuTV și a decis suspendarea lui pentru 7 zile. În consecință, pastilele domnului Cristoiu nu vor putea fi urmărite, în această perioadă, pe platforma YouTube”, a spus ea, adăugând că activitatea s-a mutat pe Vimeo.

Conform Libertatea, ultimul articol înainte de suspendare s-a intitulat „Numai în Babuinia se putea întîmpla asta: Premierul României a participat și a ținut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin”, în care jurnalistul amendează ceremonialul festivist și transmiterea imaginilor în direct privind aducerea vaccinului anti-covid în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cu toate acestea, jurnalistul nu se lasă și demarează o campanie de întrebări la adresa campaniei de vaccinare, intitulată „Noi n-avem nimic cu vaccinarea. Noi doar ne întrebăm”.

„În spatele patriotismului și a grijii pentru sănătatea poporului se ascund și afaceri uriașe. Poate că din această criză unii vor ieși cu cătușe, însă alții, cu siguranță, cu conturi nesperat de mari. Așa a fost și în pandemie, începând de la teste, măști, echipamente medicale, celebrele izolete, carantinarea în hoteluri și multe altele despre care am tot scris. Acum a venit rândul altei afaceri, vaccinul.

Nu spunem că acest virus nu există și nu îndemnăm pe nimeni să nu-și facă vaccinul. Presa are, însă, datoria sfântă de a pune întrebări. Cetățeanul nu are acces la autorități atât de simplu precum au jurnaliștii, de aceea toate nedumeririle, temerile și întrebările lui ar trebui să ajungă acolo unde există răspunsuri prin intermediul presei”, a notat jurnalistul.

Una dintre cele 11 întrebări, despre care puteți citi pe larg, aici, pusă de Cristoiu este: „Nimeni nu explică de ce se face acest vaccin dacă vom continua să trăim sub aceleași restricții: mască, distanțare, școli închise etc. Deci, pe bună dreptate, lumea se întreabă: De ce să fac vaccinul dacă și după aceea mă pot infecta?”.

Cum cenzurează presa românașii de la YouTube România from cristoiuTv on Vimeo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...