marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEConstanţa: Filtre de poliţişti şi jandarmi, dar şi efective suplimentate „la nevoie”,...

Constanţa: Filtre de poliţişti şi jandarmi, dar şi efective suplimentate „la nevoie”, pe 30 noiembrie, la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei

Poliţiştii şi jandarmii vor fi prezenţi, pe 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Andrei, din localitatea Ion Corvin, pentru a urmări dacă se respectă măsurile impuse de autorități, iar dacă va fi necesar efectivele de ordine de la faţa locului vor fi suplimentate, au menţionat, joi, reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei judeţului Constanţa, transmite Agerpres.

“Suntem la datorie zilnic, şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi, da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sf. Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale, în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase.

Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane, deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbim aici despre localitatea Ion Corvin.

Celelalte persoane, din alte localităţi, nu au voie să participe la aceste pelerinaje”, a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Andreea Iliescu, potrivit sursei citate.

Andreea Iliescu a precizat că, dacă va fi nevoie, efectivele de poliţişti şi jandarmi aflate în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Andrei vor fi suplimentate.

“Cu siguranţă vor exista filtre, vom monitoriza activ această situaţie şi nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să fim puşi în faţa faptului că la acea mănăstire se va crea o aglomerare mare de persoane.

Suntem încrezători în capacitatea noastră de reacţie, vom fi la datorie, vom suplimenta dacă este necesar numărul de efective, astfel încât aceste activităţi să se desfăşoare liniştit şi cu participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo”, a declarat reprezentanta IPJ.

Reamintim că instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE