ACTUALITATEConservatorii britanici se revoltă împotriva posibilei instituiri a vaccinării obligatorii: Ar fi...

Conservatorii britanici se revoltă împotriva posibilei instituiri a vaccinării obligatorii: Ar fi SINUCIDEREA politică a lui Boris Johnson | VIDEO

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, introducerea obligativității certificatului verde pentru accesul în spațiile publice cu mai mult de 400 de persoane, precum și obligativitatea măștii în majoritatea locațiilor, scrie Breitbart.

Mai mult, premierul a vorbit despre o „discuție națională” privind vaccinarea obligatorie. Afirmațiile și anunțul premierului au stârnit o adevărată revoltă în Partidul Conservator.

Noile restricții, cunoscute în mod colocvial sub numele de „Planul B”, includ o extindere a obligativității măștii la majoritatea spațiilor publice interioare, munca de la domiciliu care intră în vigoare luni și implementarea unui sistem intern de permis Covid pentru cluburi de noapte și alte evenimente mari.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceasta va fi prima dată când permisele Covid sunt utilizate intern în Anglia, ele deja în vigoare în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Ben Harris-Quinney, președintele celui mai vechi think thank conservator britanic, a numit anunțurile lui Johnson drept „sinucidere politică”. În același timp, parlamentarii conservatori s-au revoltat și ei, unii cerând în mod deschis un vot de neîncredere împotriva propriului Guvern. Unii zic că noile măsuri reprezintă o diversiune de la necazurile pe care le are Boris Johnson după ce s-a aflat că a permis petreceri în sediul Guvernului anul trecut, în vreme ce țara era în carantină severă.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„De ce ar trebui ca oamenii să asculte de instrucțiunile Prim – Ministrului, atunci când oamenii de la Downing Street nr.10 (sediul executivului – n.r.) nu o fac?”, a întrebat Mark Harper, președintele grupului de recuperare post Covid din Parlament.

„Nu cred că dovezile susțin Planul B și nu voi vota în favoarea lui”, a comentat și Ben Bradley, un alt parlamentar britanic conservator.

„Este vital ca să existe maximum de voturi ale parlamentarilor conservatori împotriva Planul B, indiferent de ce va face opoziția noastră inutilă”, a menționat și Steve Baker. „Acum este vorba despre ce fel de viitor vrem să creem. Alegerile noastre cu greu ar putea fi mai importante”, a completat parlamentarul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Certificatele de vaccinare sunt divizive și discriminatorii. Ele nu opresc transmiterea covidulului. Nu voi vota aceste măsuri”, a spus și Simon Jupp.

Un alt parlamentar conservator, Angela Richardson, a declarat că „vaccinarea obligatorie este un pas prea mult”, adăugând că aceasta este „contribuția mea la conversația națională(despre vaccinarea obligatorie – n.r.)”.

Secretarul pentru Sănătate, Savid Javid, a respins ideea vaccinării obligatorii în Marea Britanie într-un interviu pentru Sky News, dar și-a exprimat doar obiecțiile personale, fără a face declarații ferme că va refuza să susțină această mișcare.

„Nu sunt interesat de vaccinarea obligatorie”, a spus Javid. „Cred că din punct de vedere etic este greșit, dar și la un nivel foarte practic, pur și simplu nu ar funcționa.”

Președintele The Bow Group, Ben Harris-Quinney, s-a declarat ferm împotriva măsurilor sugerate, condamnând ipocrizia guvernului Johnson cu privire la presupusa încălcare a restricțiilor de izolare din nr. 10 anul trecut.

„Nu numai că nu am văzut niciodată oameni din toate categoriile sociale și toate convingerile politice atât de furioși, dar n-am văzut niciodată o farsă atât de completă în politică precum aceasta”, a spus Harris-Quinney pentru Breitbart London. „Este o sinucidere politică pentru Boris Johnson și asta e treaba lui, dar nu-i putem permite să ia și țara după el”.

Harris-Quinney a continuat: „Este profund îngrijorător să auzim un prim-ministru britanic chiar discutând despre posibilitatea de a folosi forța împotriva publicului pentru a-l face să beneficieze de un tratament medical pe care nu și-l dorește”.

„Dacă guvernul nostru impune vaccinuri forțate, situația se mută într-un loc foarte întunecat și periculos și cred că în acel moment devine justificabil din punct de vedere moral ca cetățenii să înceteze să recunoască acest guvern sau agenți ai acestui guvern ca o autoritate legitimă în țara noastră,” el a spus.

Artizanlui Brexitului, Nigel Farage, s-a declarat oripilat de sugestia lui Johnson privind vaccinarea forțată.

„Sunt absolut uimit de asta”, a spus Farage miercuri seara. „Nu sunt surprins că germanii, austriecii, Uniunea Europeană merg pe această cale. Dar niciodată, niciodată, nu am crezut în viața mea că voi auzi așa ceva de la un prim-ministru britanic.”

„În ceea ce mă privește, domnule Johnson, nu mai ascult, nu cred că aveți autoritatea morală să conduceți această țară”, Farage – care a orchestrat dispariția ultimilor doi foști premieri britanici — a continuat. „Nu am intenția de a respecta nimic pe care mi-ați cerut să fac în această seară și cred că acest sentiment este unul care este mult mai larg împărtășit în această țară.”

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. Nu cred că este doar vina mea, domnilor. Sunteți chiar interesanți.

  Stânga americană bârfește că anglo-francii au relații strânse (uneori cu aluzie la culorile naționale, deși acestea par a fi favorite și ale altor națiuni aristocrate). Credeam – naiv – că exagerează, că dragostea de la 1066 s-o fi stins de mult …

  Dar PM britanic vorbește sub devizele:

  „HONI SOIT QUI MAL Y PENSE”
  „DIEU ET MON DROIT”

  Franța-i mândră și azi, privindu-l – presupun. Conștiința uniunii de neam și spirit, prea puțin predată la noi.

  Mulțumesc.

  P.S.

  O profesoară mi-a citat cândva prima deviză. Nu m-am prins că era celebră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate