miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEComisia pentru Legile Justiției a eliminat suveranitatea României din lege: Deciziile Curții...

Comisia pentru Legile Justiției a eliminat suveranitatea României din lege: Deciziile Curții Constituționale nu vor mai fi obligatorii. Doar AUR a votat împotrivă!

Comisia Specială pentru Legile Justiției, întrunită în această seară, a eliminat din proiectul de lege obligativitatea respectării deciziei Curții Constituționale a României (CCR), a anunțat avocatul Adrian Toni Neacșu.

Pentru această prevedere, care practic consfințește abolirea suveranității naționale, au votat membrii comisiei de la PNL-USR. Cei de la PSD s-au prezentat pentru a asigura cvorumul, dar s-au abținut. La fel și cei de la UDMR.

Singurii care au votat împotrivă au fost doar cei doi membri AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această prevedere, dacă este adoptată de lege, va anula practic articolul 2, alineatul 1 din Constituția României, care prevede că: „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”.

Dacă va legea va fi adoptată în această formă, noua „Curte supremă” a României va deveni Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), a spus că dacă s-ar accepta ca dreptul Uniunii Europene (UE) să fie aplicabile peste Constituția României, aceasta ar constitui revizuire de facto a legii supreme a statului. Ea afirma că legea supremă a țării poate fi modificată numai prin Referendum.

„Dacă ai accepta că Constituția se poate schimba, nu prin Referendum și că poporul poate fi substituit prin altă autoritate, atunci ai putea vorbi de renunțarea la suveranitate”, spunea Dana Gîrbovan, aici.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Romaniii merită tot ce-i mai bun.
    Ar mai fi o speranta la CCR.
    Dar eu nu cred că va mișca în front.
    Fif la frans!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate