sâmbătă, aprilie 20, 2024
EDUCAȚIESituație șocantă la Școala 108 din București: Sute de elevi pedepsiți să...

Situație șocantă la Școala 108 din București: Sute de elevi pedepsiți să facă școala online FĂRĂ audio și video, pentru că părinții lor nu au semnat o declarație până la data cerută de conducere

Alianța Părinților din România a semnalat o situație foarte urâtă ce se petrece la Școala 108 din București.

Mai precis, pentru că mai mulți părinți nu au semnat – din varii motive – declarația pe propria răspundere introdusă de Ministerul Educației în sistem, conducerea școlii 108 a decis să pedepsească elevii, lăsându-i în școala online, dar fără sunet și fără video.

În această situație se află sute de elevi, relevă sursa citată. Iată mesajul primit de părinți de la conducerea școlii:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Deoarece termenul de transmitere a declarației  conform anexei 2, din Procedura Nr. 2214/02.11.2020, a expirat în data de 09.11.2020, ora 20, Consiliul Profesoral s- a întrunit în ședință, astăzi, 10.11.2020, și a hotărât:

1. La clasele la care NU AU SEMNAT TOȚI părinții declarația, predarea la toate disciplinele va continua de mâine, 12.11.2020, in sistem sincron, asincron sau mixt, dar FĂRĂ sistem audio și video. Profesorii vor lucra pe google classroom, pe stream, tot cu participarea simultană a  elevilor și a cadrului didactic, prin metoda întrebări/răspunsuri, vor posta materiale, fise, sinteze de lecții, teme.

Clasele la care se va lucra fara sistem audio și video sunt: CPB, II A, IV A, IV B, V A, VI A, VII A și VII B.

2. La clasele la care au semnat toți părinții se lucrează în continuare și in sistem audio și video.

In cursul zilei de mâine va trimit adresa oficiala, semnata/stampilata de către director și cu nr.de inregistrare, cu hotărârea Consiliului Profesoral.

Multă sănătate!”. Mesajul este semnat de directoarea Florentina Bărăgan-Stroe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Unul dintre părinți a reacționat astfel:

„Dincolo de urârile ironice de sănătate, directoarea (sprijinita de o parte a Consiliului Profesoral) a decis, in plina pandemie, privarea de contact audio/video cu dascălii a sute de elevi din Școala 108. In aceste clipe, când mulți profesori încearcă sa optimizeze interacțiunea la distanta cu elevii, Direcțiunea Scolii 108 alege sa blocheze (noaptea, ca hoții! – va suna cunoscut?) accesul la educație pentru sute de elevi. Fără vreun avertisment, fără nicio notificare prealabila; copii si părinți ne întrebăm ce vom face mâine dimineață, vom mai vedea profesorii vreodată sau vom schimba mesaje scrise cu aceștia pana la sfârșitul anului școlar?

Caci, in imensa sa generozitate, managerul unității de învățământ ne-a indicat sa folosim ca mijloc de comunicare un sistem de mesaje scrise de tip SMS ca varianta la folosirea semnalelor cu fum.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Bineînțeles ca părinții s-au panicat, unii au ales sa semneze in graba declarațiile, alții au protestat pe rețelele de socializare; fapt este ca astăzi, 11.11.2020, copiii de la clasele menționate in mesaj (unde se vorbea de 12.11.2020, dar in fapt decizia era de imediata aplicare) au fost lipsiți de contactul audio/video cu dascălii lor”.

Alianța Părinților a anunțat că va sesiza Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar în vederea rezolvării acestei situații.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE