sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEComisia Europeană NU va recomanda vaccinarea obligatorie

Comisia Europeană NU va recomanda vaccinarea obligatorie

Comisia Europeană nu va recomanda vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, a anunțat un purtător de cuvânt al instituției, citat de agenția bulgară de presă, BTA.

Afirmațiile au venit ca răspuns la întrebările legate de afirmațiile recente făcute de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, scrie Novinite.

„Comisia nu are nicio competență în probleme ce țin de sănătate și sunt decise de țările membre”, a explicat purtătorul de cuvânt. Conform acestuia, opiniile exprimate de von der Leyen au fost un punct de vedere personal.

Reamintim că acum cinci zile, președintele Comisiei Europene a declarat că ar fi nevoie de o „discuție” privind introducerea obligativității vaccinării în țările Uniunii Europene, pentru a combate creșterea cazurilor de Covid-19 și noua variantă Omicron.

„Cred că este de înțeles și potrivit să deschidem această discuție acum – cum putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană”, a spus ea în timpul unei conferințe de presă.

„Acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie condusă”, a relatat Bloomberg.

Dintre țările Uniunii Europene, Austria a anunțat prima că va discuta introducerea vaccinării obligatorii începând din februarie 2022. O discuție asemănătoare a anunțat și noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz.

Conform Comisiei Europene, 150 de milioane din cei 447 de milioane de locuitori al UE sunt nevaccinați împotriva Covid-19.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Good cop, bad cop.

    Sau ca in cazul reeducarii:

    Cand s-a aflat toata treaba, i-au facut proces lui Turcanu & co si au zis: ”cum?? noi? nu am stiut ca se intampla asa atrocitati”

    Cum zicea cineva…pana la urma papusarii se leapada de papusati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE