sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATECol(r) Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării pe vremea lui Trump,...

Col(r) Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării pe vremea lui Trump, spune că SUA iau în calcul crearea unei forțe care să intervină în Ucraina, alături de România și Polonia

Colonelul (r) Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării în vremea fostului președinte Donald Trump, spune că administrația democrată a lui Joe Biden ia în calcul formarea unei forțe multinaționale care să intre în Ucraina, din care să facă parte trupe americane, românești și poloneze.

Într-o analiză publicată în The American Conservative, ofițerul american pleacă de la afirmațiile generalului (r) David Petraeus care a menționat posibilitatea creării acestei forțe multinaționale, în afara NATO.

„Astăzi, Casa Albă condusă de Biden pare să ia în considerare folosirea unei forțe multinaționale care să fie îndreptată împotriva Rusiei. Alianța NATO este incapabilă să ajungă o decizie unanimă cu privire la intervenția militară în sprijinul Ucrainei, în războiul acesteia cu Rusia. Dar, așa cum a semnalat recent David Petraeus, președintele și generalii săi evaluează o proprie „coaliție a voinței”. Coaliția ar fi compusă, în principal, dar nu exclusiv, din trupe poloneze și române, cu Armata SUA ca nucleu, pentru a fi trimise în Ucraina”, a scris Macgregor.

Ofițerul se întreabă care ar fi scopul acestei coaliții.

„Are ca scop expulzarea trupelor rusești din teritoriul Ucrainei? Are ca scop întărirea liniilor de apărare ucrainene și ajungerea la un acord de încetare a focului pentru a se negocia? Sau coaliția va fi doar mijlocul prin care se va atrage restul NATO într-un război cu Rusia, pe care foarte puțini îl susțin”?, se întreabă americanul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Macgregor trece în revistă potențialele dificultăți întâmpinate de această coaliție, de la diferențele de opinie dintre aliați, la dificultatea apărării rutelor de transport din Europa dar și a bazelor aeriene și navale de atacuri rusești.

În acest sens, fără un scop clar și în condițiile în care America vine după 20 de ani de război în Afganistan și Irak, ofițerul american atrage atenția că o astfel de expediție ar putea avea soarta „Marii armate” a lui Napoleon din 1812. „Biden nu ar trebui să facă aceeași greșeală”, a concluzionat Macgregor, care și-a ilustrat articolul cu o fotografie în care apar trupe românești și poloneze.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE