vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECo-președintele AUR, George Simion: Vizita lui Iohannis în Republica Moldova a fost...

Co-președintele AUR, George Simion: Vizita lui Iohannis în Republica Moldova a fost una modestă. Președintele României nu a amintit de reîntregirea națională și nici de românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut

Co-președintele AUR, George Simion, a criticat, într-o intervenție pe Facebook, vizita lui  Klaus Iohannis în Republica Moldova, despre care a spus că a fost una modestă, în care președintele României nu a amintit despre reîntregirea națională și nici nu a pus accent pe românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut.

„Astăzi am văzut vizita lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea stat românesc, în Republica Moldova. O vizită îndelung așteptată, care vine după cinci ani. Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut, pe inevitabila reîntregire națională, care este singura soluție pentru teritoriul dintre Prut și Nistru.

Din păcate, vizita lui a fost una modestă. Președintele l-a avut alături de el doar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pentru noi, Republica Moldova nu este un subiect care ține de Externe. Pentru noi, Moldova este al doilea stat românesc și sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, marţi, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia omologului moldovean, Maia Sandu.

„România își dorește ca Republica Moldova să prospere, iar cetățenii săi să se bucure de instituții democratice și puternice, capabile să le asigure securitatea și bunăstarea. Cu aceeași forță și convingere ca și până acum, vom urmări menținerea și promovarea Republicii Moldova ca temă prioritară pe agenda Uniunii Europene și a Statelor Membre ale Uniunii Europene, precum și consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Doresc să subliniez în mod special că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova”, a spus președintele Iohannis, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Totodată, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru ajutorul acordat încă „din prima zi de independență”.

„Republica Moldova și România au o limbă comună, o istorie comună și o cultură comună. Îmi doresc ca în următorii ani relația noastră să se dezvolte și pe proiecte de viitor comune. Îmi doresc să investim următorii ani pentru a consolida și dezvolta legăturile dintre țările noastre.

Aș vrea să continuăm dezvoltarea relației noastre pe dimensiunile culturală, educațională și să consolidăm această relație prin și mai multe investiții, printr-o infrastructură care să ancoreze Moldova și mai ferm în spațiul european. Sper să reușim în următorii ani să renovăm și să construim poduri rutiere și feroviare peste Prut.

Construcția unui pod nou între Ungheni și Ungheni de pe ambele maluri ale Prutului va conecta cetățenii Republicii Moldova atât de Iași, cât și de autostrada care va lega Estul Europei de Uniunea Europeană. Vreau să organizăm și un Forum de afaceri Republica Moldova-România pentru a dezvolta și aprofunda legăturile economice dintre statele noastre”, a spus Maia Sandu.

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE