sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEClaudiu Târziu critică dur noul cod de conduită din Universități: Trădarea de...

Claudiu Târziu critică dur noul cod de conduită din Universități: Trădarea de țară nu se mai petrece în ascuns, ci la lumina zilei!

Senatorul AUR, Claudiu Târziu, a criticat dur noul Cod de Conduită din Universități adoptat de Ministerul Educației Naționale (MEN), afirmând că reprezintă o „trădare de țară”, realizată „la lumina zilei”, informează un comunicat de presă trimis redacției.

Șeful CNC al AUR consideră că „În opinia Ministerului, simbolurile identitare sunt egale cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deci, dacă te declari român, ești fascist, legionar, rasist și xenofob!!! Este nebunie în stare pură!”.

„Conform prevederilor acestui document, orice, până și declarația de iubire față de neam poate fi considerată discurs instigator la ură. Articolul 6 a) din Cod interzice <<promovarea simbolurilor identitare, imaginilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob>>. În opinia Ministerului, simbolurile identitare sunt egale cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deci, dacă te declari român, ești fascist, legionar, rasist și xenofob!!! Este nebunie în stare pură!”, afirmă Târziu.

„Costumul național, crucea, steagul tricolor, cântecul popular, limba română și tot ce ține de tradiție sunt simbolurile identitare ale neamului românesc. Aceste elemente sacre ale identității noastre ne diferențiază de alte neamuri. Cum să le interzici în școală? Și de ce? Cui fac rău? Cumva planurilor de destructurare  națională, de deznaționalizare pentru implementarea unei alte identități colective, pretins europene? Încurcă simbolurile identitare tentativele de înlocuire a populației de pe teritoriul României?” – întreabă retoric liderul AUR și adaugă:

„Mai mult, Articolul. 6 d) din același Cod interzice  <<activitățile membrilor comunității universitare care presupun radicalizarea și promovarea discursului instigator la ură.>> Termenii vagi, impreciși ai acestei prevederi reprezintă calea directă și sigură către orice abuz de interpretare și, de fapt, are ca obiectiv anihilarea opiniilor, credințelor și atitudinilor care nu se aliniază ideologiei neo-marxiste, fiind una dintre metodele predilecte ale așa-numitei corectitudini politice. Iată cum trădarea de țară nu se mai petrece în ascuns, ci la lumina zilei!” – conchide președintele CNC al AUR.

Codul Ligiei Deca

La 22 martie 2024, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea Codului de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, document ce “reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.”

Conform MEN, scopul Codului este „ de a preveni replicarea în România a evoluțiilor negative înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și de a combate atitudinile și comportamentele care conduc la astfel de fapte”.

Codul nu prevede niciun act normativ pe care se sprijină, ci doar că „ Xenofobia, radicalizarea și discursul instigator la ură sunt încălcări directe ale principiilor libertății, democrației, ale respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale și ale statului de drept, principii pe care se întemeiază Uniunea Europeană și care sunt comune statelor membre”, scrie siteul mihailneamtu.eu.

Practic, „principiile” invocate de MEN pot duce la abuzuri, având în vedere că lasă la bunul plac al decidentului ce înseamnă și cum se definesc.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. De ce nu se atacă în instanță prostia asta? Să-l dea pe prostul de ministru în judecată. Așa , cu o declsarație publică nu rezolvi mare lucru

  2. Pai dar Alexandru Florian a zis deja de prin 2013 ca daca porti costumul popular si nu esti taran, esti fascist si legionar.
    Ura lui Alexandru Florian si a celorlalti de la institutul “Elie Wiesel” fata de romani si fata de luptatorii anticomunisti este fara limite. Nu conteaza daca au fost “antisemiti” (adica nesupusi si contrari intereselor evreilor), ei sunt o tinta toti pt. Alexandru Florian chiar si daca doar au fost impotriva constructiei diabolice a lui Marx, Lenin pusa in aplicare de cei peste 500 de membri ai primului comisariat sovietic din care peste 80% erau evrei, se gasesc listele celor vreo 450 de evrei pe Internet. Iar apoi aplicata aici de Hanna Rabinsohn si Teohari Georgescu, de tatal lui Alexandru Florian, de tatal lui Petre Roman si de tot felul din acelasi neam.
    Dar ia sa ne zica Alexandru Florian, Vexler, Wiener si altii din neamul asta din politica romaneasca daca au ceva si impotriva israelianului Ilan Laufer nascut in Rishon LeZion de a defila cu identitatea “romaneasca”. O sa vedeti ca nu or sa aiba nicio problema cu identitatea “romaneasca” daca e kosher, de origine israeliana.
    Auzi la el ca cica el reprezinta aici Forta Identitatii “Nationale” dar noi nu avem dreptul sa spunem care e identitatea noastra etnica, rasiala, religioasa, culturala si nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE