luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATECinci zile de proteste la Budapesta, după ce Guvernul Orban a decis...

Cinci zile de proteste la Budapesta, după ce Guvernul Orban a decis creșterea impozitelor pentru micii comercianți. La București a fost liniște după o măsură asemănătoare

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Ungariei, Budapesta, pentru a cincea zi consecutiv, împotriva unei reforme fiscale a guvernului Viktor Orban, scrie AFP preluat de Agerpres.

Aceste manifestaţii, primele de la realegerea liderului conservator în aprilie, au început marţi după ce parlamentul a adoptat o reformă fiscală despre care protestatarii spun că va creşte impozitele pentru sute de mii de mici comercianţi.

„Orban, du-te te dracului!”, au scandat unii manifestanţii dintre miile care s-au aflat sâmbătă în centrul Budapestei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Este o nebunie ceea ce au făcut ei (guvernul). Asta nu va aduce nimic la buget”, a declarat pentru AFP o manifestantă, Ilona Pusztai, o avocată în vârstă de 37 de ani.

„Guvernul continuă să prevadă măsuri de austeritate, dar oamenii nu mai pot suporta”, a spus altul, Zoltan Gemesi, un profesor de 68 de ani.

Vineri, Viktor Orban a apărat reforma contestată, „bună şi necesară”, în opinia sa.

Ţara, care se află în discuţii cu Bruxellesul cu privire la fonduri de susţinere a economiei, suferă de o inflaţie ridicată şi a văzut devalorizarea monedei naţionale.

Guvernul a anunţat miercuri o „stare de urgenţă” pentru a răspunde crizei energetice cauzate de războiul din Ucraina, cu o creştere planificată a producţiei de cărbune şi un apel către gospodării să-şi restricţioneze consumul.

Printre măsurile avute în vedere, persoanele care consumă mai multă energie decât media vor trebui să o plătească la preţul pieţei, şi nu la un tarif puternic subvenţionat de stat.

La finalul lunii iunie, Guvernul României a decis o serie de măsuri fiscale, care lovesc și ele în micii întreprinzători. De-atunci și până acum, însă, nu s-a înregistrat niciun protest.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE