ACTUALITATEChina: cele mai abundente ploi din ultimii 1000 de ani

China: cele mai abundente ploi din ultimii 1000 de ani

Meteorologii chinezi declară că ploile din ultimele două săptămâni ar putea fi cele mai abundente din țară în ultimii o mie de ani, conform capital.ro

Apele s-au revărsat pe străzi, în tunelurile subterane destinate transportului public, mașini luate de apă, oameni sinistrați, mai multe provincii fiind sub alertă meteo de cel mai înalt nivel.

„Apa mi-a ajuns până la piept. M-am speriat, dar cel mai îngrozitor lucru nu a fost apa ci faptul că nu mai aveam aer”, a spus un supravieţuitor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Se pare că cel puţin 12 oameni au murit în capitala provincială Zhengzhou, cu peste 12 milioane de locuitori, şi alţi patru în oraşul din vecinătate.

Iar în crusul zilei de miercuri, mai multe zone din provincia Henan s-au aflat sub ape, scrie Reuters.

În provincia Henan, unde trăiesc aproximativ 94 milioane de oameni a fost emisă o alertă meteo de cel mai înalt nivel, după ce a plouat în trei zile cât într-un an.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...