ACTUALITATEBogdan Glăvan, consilierul premierului Orban, scrie că moldovenii sunt „analfabeți funcțional”

Bogdan Glăvan, consilierul premierului Orban, scrie că moldovenii sunt „analfabeți funcțional”

Economistul Bogdan Glăvan, consilier al premierului Ludovic Orban, a scris pe facebook că în Moldova a întâlnit „analfabetism funcțional uluitor”.

Motivația acestei afirmații ar fi aceea că oamenii din zona de est a țării nu poartă masca la fel de ordonat precum ceilalți.

„Eu trăiesc în București și nu prea ies din pătrățica mea, așa că atunci când aud apelurile astea repetate la purtat mască mi se par un pic ciudate, recunosc. În București oamenii purtau masca pe stradă dinainte să fie obligatorie. Când am trecut rapid prin Brașov n-am remarcat cine-știe ce indisciplină. Dar aflu cum stă treaba în orașele Moldovei: exact invers. Inclusiv în spitale și în instituții publice nu se respectă regula; asistente medicale care par picate din lună; oameni care vin să se testeze, puși să se înghesuie. Pe scurt, analfabetism funcțional uluitor, no offense”, a scris Glăvan pe facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Consilierul premierului nu face decât să promoveze stereotipii negative despre cetățenii români din zona Moldovei. Coincidență sau nu, Moldova este una dintre zonele unde partidul Guvernului Orban are scoruri mai mici decât în alte părți ale țării.

Nicio statistică nu susține acuzația că în Moldova ar fi o rată de infectare mai mare decât în alte zone ale țării.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...