ACTUALITATECertificatul verde naște DEZASTRE: Hidroelectrica interzice accesul personalului care asigură mentenanţa instalaţiilor,...

Certificatul verde naște DEZASTRE: Hidroelectrica interzice accesul personalului care asigură mentenanţa instalaţiilor, în lipsa documentului

Apariția certificatului verde a stârnit vii nemulțumiri în societatea românească, oponenții acestui tip document argumentând că este discriminatoriu și va crea mari probleme.

O astfel de situație, extrem de gravă, a și apărut. Hidroelectrica, o societate strategică pentru statul român, interzice accesul personalului care asigură mentenanţa instalaţiilor, informează un comunicat de presă al Confederaţiei Naţională Sindicală Cartel ALFA, trimis pe adresa redacției.

La Hidroelectrica, unde activitatea de mentenanţă este asigurată prin servicii subcontractate unei firme – SSH Hidroserv S.A. – aplicarea acestei reguli poate conduce la disfuncţionalităţi majore, posibile avarii şi, în contextul energetic naţional, la un dezastru de proporţii.

Prin adresa trimisă de Hidroelectrica către SSH Hidroserv S.A. (ataşat) şi blocarea accesului salariaţilor acesteia în încinta companiei, Hidroelectrica blochează pur şi simplu propria activitate de mentenanţă, fapt ce duce la scăderea siguranţei în funcţionare a hidroagregatelor. Şi aşa în momentul de faţă situaţia în Hidroelectrica este una destul de gravă, foarte multe instalaţii fiind vechi şi cu probleme.

„Prin interdicţia Hidroserv de a presta lucrările de mentenanţă, pe de o parte Hidroelectrica agraveaza situaţia de insolvenţă a Hidroserv ducand-o spre faliment, dar pune în pericol chiar propriile instalaţii şi chiar siguranţa sectorului energetic.” a declarat Cristinel Popescu, liderul sindicatului din cadrul Hidroserv.

În condiţiile în care, cu inconştienţă, au fost inchise majoritatea producatorilor pe combustibili fosili, România ajungand să importe şi 2600 MWh, adică capacitatea maximă de import, oprirea hidroagregatelor din Hidrolectrica este sinonimă cu un colaps al sistemului energetic naţional.

În consecinţă, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită de urgenţă modificarea cadrului normativ privind regulile din perioada stării de alertă pentru a debloca şi evita astfel de situaţii care pun în pericol activitatea unor companii şi interesul public.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...