luni, iunie 24, 2024
OPINIICelor simpli...

Celor simpli…

Lucrurile sunt simple, chiar dacă nu simpliste. Spre pildă, atunci când te confrunți cu mai multe rele, nu trebuie să devii complicele unuia de teama celuilalt. Nu ai nevoie să te faci frate cu dracul ca să scapi de văru-său. „Pe acestea să le faceți, pe celelalte să nu le lăsați”, iată un cuvânt …clar ca lumina necreată.

Să spui că te autocenzurezi cu privire la deriva Occidentului din cauza agresiunii ruse din Ucraina e ca și cum ai spune că ignori violul din sufragerie pentru că în curtea de peste drum au dat năvală racheții. Da, din sufragerie, pentru că de-acum, când spunem Occident, spunem și „noi”. Ne privește direct, suntem în aceeași „casă”, adică facem parte din același construct, chiar dacă la periferie. Așa cum avem nevoie de spirit critic intern (cu privire la constructul național), așa avem nevoie de spirit critic intern pe plan „euro-atlantic”.

De aceea, cei care râvnesc la „claritate morală” ar trebui să-și dea seama că cel mai mare rău este cel lăuntric, nu cel din exterior. Dacă lăsăm răul lăuntric să domine (mă rog, deja domină, corupția și putreziciunea pur și simplu gâlgâie, nu e zi în care să nu iasă o enormitate la suprafață, dar să zicem că se joacă încă meciul) atunci ce folos ai de biruința exterioară, sărmane? Te vei bucura să defilezi pe sub Arcul de Triumf cu curcubeul proiectat pe cer, cu buzele rujate și pene la fund? Te vei bucura să trăiești într-o lume în care ai voie să spui doar ceea ce este acceptabil de „content” moderatorii discuțiilor sociale? Te vei bucura să-ți vezi copiii desfigurați ideologic de reeducatorii culturali? Sau, stai, tu nu ești ca mahalaua ineptă și săracă ce-și dă copiii la școlile penetrate de agenții lui Soros, tu dai purcoiul de bani la școli particulare și îți faci iluzii că „ai tăi” nu vor fi afectați de cultura „diversității” „trans”.

Cum ar veni, când vorbim despre averea bunei educații chiar ne referim la bani, de fapt, iar banii vin de la… mă rog, nu știm detalii, nici nu ne interesează și nici nu cunoaștem „angajatorii”, știm doar că numele lor e „legiune”, ideea e că ei creează obligații care clarifică imoral toate aspectele complexe ale acestei vieți care, de fapt, e așa de simplă: Ori cu Mamona, Veliar, ori cu Dumnezeu. Ori laie, ori bălaie. Nu poate fi „puțin cu Veliar acum, căci va veni rândul lui Dumnezeu mai târziu”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE