luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECehia | Zeci de mii de oameni au protestat împotriva Guvernului, dar...

Cehia | Zeci de mii de oameni au protestat împotriva Guvernului, dar și a UE și a gestionării crizei economice | VIDEO

Zeci de mii de cehi au luat parte la un protest organizat la Praga, de către grupul „Cehia mai întâi”, cerând demisia Guvernului, din cauza modului acesta gestionează prețurile în creștere la energie, scrie Libertatea.

Potrivit New York Times, mulți protestatari spun că există o legătură între problemele economice din Cehia și sancțiunile dure impuse de Uniunea Europeană Rusiei după invazia acesteia în Ucraina. Publicația amintită afirmă că a afirma acest lucru înseamnă a „repeta o linie propagată de Kremlin”, care promovează ideea că sancțiunile UE împotriva Kremlinului sunt de vină pentru inflație și alte probleme financiare de pe continent.

Grupul organizator al demonstrației se opune UE şi NATO şi cere ca naţiunea central-europeană de 10,7 milioane de locuitori să fie neutră din punct de vedere militar. Republica Cehă este membră atât a NATO, cât şi a UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Protestatarii au afişat bannere cu mesajul „Puneţi capăt comediei!”, fluturând steagurile patriei lor.„Naţiunea cehă s-a ridicat şi îşi ia ţara înapoi”, a spus unul dintre organizatorii protestului în discursul său către mulţime, potrivit Agerpres. „Un guvern are două datorii: să ne asigure securitatea şi prosperitatea economică. Acest guvern nu îndeplineşte niciuna dintre ele”, a mai spus acesta.

Acesta este al doilea protest masiv organizat la Praga, după cel din 3 septembrie.

Actualul guvern de centru-dreapta al premierului Petr Fiala a adoptat în această lună o serie de măsuri, între care ajutoare financiare pentru companii şi plafonarea preţului la electricitate pentru gospodării. Preţurile mari la energie au pus presiune pe guvernele din întreaga Europă pentru a reduce povara preţurilor în creştere la energie asupra consumatorilor şi afacerilor. După ce tot mai multe voci susțin că sancțiunile UE împotriva Kremlinului sunt de vină pentru inflație și alte probleme financiare de pe continent, liderii UE au transmis că nu acestea cauzează creșterea prețurilor la energie, ci mai degrabă răspunsul Rusiei la aceste sancțiuni.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate