ACTUALITATECâștigătorii pandemiei. Vânzări de aproape 900 de milioane de dolari pentru producătorul...

Câștigătorii pandemiei. Vânzări de aproape 900 de milioane de dolari pentru producătorul medicamentului Remdesivir, în trimestrul al treilea

Medicamentul antiviral Remdesivir, utilizat pentru pacienții infectați cu coronavirus, a adus producătorului său, compania Gilead Sciences, aproape 900 de milioane de dolari în al treilea trimestru, a anunțat miercuri compania farmaceutică, anunță Le Figaro, citat de SmartRadio.

Datorită vânzărilor acestui produs, dezvoltat inițial fără succes împotriva febrei Ebola, grupul a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri trimestriale cu 17%, până la 6,58 miliarde de dolari.

De asemenea, Gilead a revenit pe profit în această perioadă, înregistrând un câștig net de 360 ​​de milioane de dolari.

Remdesivir, al cărui nume comercial este Veklury, a fost unul dintre primele medicamente care a demonstrat eficacitate relativă în studiile clinice, prin scurtarea timpului de recuperare a pacienților internați cu câteva zile. Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a acordat autorizație permanentă pentru medicament pe 22 octombrie, care a devenit astfel singurul tratament specific împotriva Covid-19 aprobat permanent în Statele Unite. Europa și alte țări au autorizat temporar Remdesivir încă din primăvară.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...