EDUCAȚIEClasa pregătitoare în vremea restricțiilor sanitare: Copii țintuiți în bănci înconjurate de...

Clasa pregătitoare în vremea restricțiilor sanitare: Copii țintuiți în bănci înconjurate de plexiglas și cu o mască greu de suportat în timpul orelor

Copiii din clasa pregătitoare și-au început extraordinara experiență a cunoașterii în școli schimbate din temelii de norme și reguli sanitare impuse pentru fiecare elev și dascăl.

Despre experiența primelor zile de școală într-o clasă pregătitoare, relatează, pentru Ziare.com, Maria Vasilica, învățătoare în cadrul școlii ”Regele Mihai” din București.

“Nu mai avem voie să distribuim fișe sau sa îi scoatem la tablă. Fiecare stă la el în bancă. Noi am învățat că ora trebuie să fie ca un fel de spectacol de teatru, să le captam atenția copiilor. Acum, stau cu un auxiliar în față și pur și simplu citesc de acolo. De exemplu, trebuie sa încercuim mingea cea mai mare din mulțime și eu doar le arat, iar fiecare își face pe caietul lui”, spune învățătoarea.

În plus, potrivit măsurilor, dascalul nu mai are voie să se plimbe printre bănci și să le arate copiilor unde gresesc.

Mai mult, fiecare bancă are panouri de plexiglas și a fost etichetată la începutul anului cu numele elevului, care nu mai are voie să își schimbe banca pe tot parcursul anului școlar. “A trebuit sa ii asez pe fiecare respectand oglinda clasei. Nu mai am voie sa-i mut pe parcursul anului scolar. E dificil din punctul asta de vedere, pentru ca bancile au fost etichetate si nu am de unde sa stiu ce probleme au”.

Învățătoarea semnalează faptul că elevii nu sunt obișnuiti să poarte masca și au permanent tendința să o dea jos, să își scoată nasul pe afară:

“Nu pot să respir, doamna” sau “Vreau să iau o gură de aer”, spun cei mici, povestește învățătoarea.

Maria Vasilica subliniază că cel mai greu lucru de respectat este să se abțină din a fi afectuoasă cu copiii.

“Acesta e lucrul care pe mine mă omoara încet. Este foarte greu ca în prima zi când vin elevii la școală, când ei sunt nerabdători, când vrei să-i îmbrățișezi și ei să te îmbrățiseze pe tine, să nu poți să faci asta și să-i respingi. Copiii mici sunt foarte, foarte lipiciosi. Pentru ei, învățătoarea devine un fel de mamă”, mărturisește învățătoarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...