marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 19 august: Sf. Andrei Stratilat

Calendarul zilei 19 august: Sf. Andrei Stratilat

Sfântul Andrei a fost ofițer în armata imperială a Romei, în vremea împăratului Maximian, potrivit crestinortodox.ro. Datorită rezultatelor sale remarcabile, a fost ridicat la rangul de „Stratilat”.

În anul 305, Sf Andrei luptă împotriva perșilor. Atât el cât și cei de sub comanda sa se vor ruga lui Hristos să-i ajute să iasă biruitori. Rugăciunea le-a fost ascultată și armata persană a fost înfrântă.

Când Andrei Stratilat a intrat biruitor în Antiohia, a fost pârât că I se închină lui Hristos. Din acest motiv, a fost supus la multe chinuri. Datorită respectului de care se bucură, este eliberat din temniță cu scopul de a nu ridica mulțimea împotriva armatei și de a căuta motive pentru uciderea sa. Însă Dumnezeu i-a descoperit gândurile împăratului, iar Sfântul Andrei și-a luat armata și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez.

Dar și aici au fost persecutați. Atunci, Generalul Andrei și armata sa au urcat în Munții Taurus. Armatele romane i-au ajuns pe când ei se rugau într-un defileu din acei munți și i-a decapitat pe toți.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE