ACTUALITATECalendarul zilei 17 septembrie: Sf. Sofia și fiicele sale Pistis, Elpis și...

Calendarul zilei 17 septembrie: Sf. Sofia și fiicele sale Pistis, Elpis și Agapis

Credincioșii ortodocși o cinstesc marți, 17 septembrie, pe Sfânta Sfofia și fiicele sale Pistis, Elpis și Agapis.Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale, Pistis, Elpis și Agapis au trăit în perioada domniei lui Adrian (117-138).

Sofia a avut trei fiice pe care le-a numit după celor trei virtuți teologice: Pistis-credința, Elpis-nădejde și Agapis-dragoste. Atunci când împăratul Adrian a aflat că acestea sunt creștine le-a poruncit să aducă jertfă sfinților. Pentru că au refuzat porunca regelui, cele trei fete au fost ucise, au primit moartea Pistis avea 12 ani, Elpis 10 ani și Agapis nouă ani. Mama lor, Sofi, a luat trupurile celor trei fiice și le-a îngropat pe un deal, în afară cetății. După trei zile de rugăciune la mormântul acestora, și-a dat duhul în mâinile Domnului. Mormintele Sfintei Sofia și a fiicelor sale Pistis, Elpis și Agapis au fost localizate pe drumul român Via Aurelia. Deasupra acestor morminte s-a ridicat Biserică “Sfântul Mucenic Pangratie“.
Din anul 1992, Sfântă Mucenița Sofia este ocrotitoarea capitalei Bulgariei.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...