Bulgaria a anunțat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor, informează Profit.ro, citând BBC.
Conform acestora, Bulgaria se alătură listei începute de Muntenegru și Macedonia de Nord, care au anunțat și ele că renunță, din cauza costurilor mari de participare.
BBC News afirmă că unele țări au fost rugate să plătească mai mult după ce Rusia a fost exclusă din concurs. Rusia, un mare contribuabil financiar, a fost exclusă din competiția din acest an după ce a invadat Ucraina. „Pe lângă costurile semnificative ale taxelor de înscriere, precum și costurile de ședere în Marea Britanie – ne-am confruntat și cu o lipsă de interes din partea sponsorilor, așa că am decis să direcționăm resursele existente către finanțarea proiectelor naționale actuale și planificate”, a declarat RTCG, serviciul public de radiodifuziune din Muntenegru. Costul total al participării tuturor radiodifuzorilor implicați se ridică, în mod normal, la aproximativ 5 milioane de lire sterline, dar suma exactă pe care o plătește fiecare participant nu este făcută publică. De asemenea, se pare că alte țări au luat în considerare posibilitatea de a se retrage ca urmare a costurilor suplimentare.
Televiziunile din Muntenegru (RTCG) și Macedonia de Nord (MRT) nu au reușit să treacă de semifinalele concursului din acest an de la Torino, Italia.
MRT a precizat într-un comunicat că „taxa de înscriere majorată pentru participare”, precum și criza energetică din Macedonia de Nord, au forțat această decizie.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Organizatorii concursului – EBU – au declarat că „se angajează să mențină costurile de participare cât mai accesibile posibil”, iar taxele sale sunt „calculate în funcție de numărul de țări care concurează”, luând în același timp în considerare „dimensiunea relativă și statutul financiar al membrului”. O listă completă a țărilor care se vor îndrepta spre Merseyside în 2023 este așteptată să fie confirmată în cursul acestei săptămâni.
Concursul Eurovision a fost acuzat, în ultimii ani, de partizanat ideologic. În 2014, concursul a fost câștigat de către Conchita Wurst (foto), un bărbat care se consideră femeie.
În 2021, victorioși au fost italienii de la Maneskin, o trupă care și-a asumat o imagine „trans”: solistul principal se machiază și apare deseori îmbrăcat în femeie, cu cercei în urechi.
În 2019, câștigător a fost olandezul Duncan Laurence, un bisexual. În 2018, învingătoare a fost cântăreața Netta Barzilai, din Israel, o activistă înfocată a mișcării LGBT.
În 2017, câștigătorul a fost portughezul Salvador Sobral, care a venit la semifinala din 2015 îmbrăcat cu un tricou pe care scria „SOS Refugiații”.
Cel mai notoriu caz este cel al transexualului Dana International, care a fost declarat câștigător în 1998.
În 2021, Eurovision a decis să ignore voturile juriului românesc, care votase pentru piesa unionistă Trenulețul din Moldova și le-a transferat către Ucraina.
Romania nu are ce cauta in cocina asta neomarxista.
Putem face ceva ca sa nu mai participam nici noi ???
In schimb va participa Romania ,eternul paduche din frunte si pupatoare de dosuri europene.
intotdeauna am trait cu impresia ca bulgarii sunt printre cei mai intelepti din Europa, iar asta vina sa confirme.
astia lasa femeia cu barba in offside,
דנה אינטרנשיונל tocmai s-a tunat,
antisemiti retrograzi!