OPINIIBine-ați venit la bord. Certificatul la control!

Bine-ați venit la bord. Certificatul la control!

Certificatul verde a devenit un fel de bonus de fidelitate pentru cei ce susțin autoritatea. Prezumția de imunitate a fost desființată, asumarea personală de asemenea. Libertatea de mișcare, de acces, dreptul de a învăța, de a fi primit la o masă sau de a primi o cameră sunt oferite doar în schimbul loialității. Și chiar dacă orice argument al restricționării contagiunii a căzut odată cu noile tulpini ale virusului, certificatul a fost păstrat ostracizând în continuare categoriile ce nu s-au supus politicii guvernamentale, chiar dacă acestea au fost masiv dintre cei în vârstă, cu posibile efecte colaterale nedorite.

Într-un fel noi am fost salvați de procentul mare de oameni care nu au rezonat cu „sirenele”,altfel  guvernanții ne-ar fi încolonat pe toți. Dar societatea civilă a fost puternică, ea este România. Istoria va consemna pozitiv aceasta, România nu și-a concediat doctorii și profesorii care au refuzat din motive personale vaccinarea. În Italia cadrele medicale au fost concediate, în Austria a intrat în vigoare vaccinarea obligatorie, cu amenzi până la 3.600 de euro și chiar cu perspectiva închisorii pentru cei ce nu se supun. Corpul uman a fost naționalizat.

Autoritatea sprijinită de mass-media a creat imaginea superiorității dată de loialitate, cu acces la o viață mai normală. Dincolo de aceasta, imposibilul. Clasa celor paria care trebuie să se descurce cum pot, puși într-o situație disperată exact ca în distopia „Snowpiercer”, unde în trenul cu 1000 de vagoane supraviețuitorii unei lumi congelate erau stratificați de la clasa premium la codașii ultimelor vagoane, fără niciun drept, trăind de pe o zi pe alta printre pedepsele stăpânului Wilford.

Bine ați venit la bord, certificatul la control! Dar vine vremea când toate se plătesc, deja se vede capătul de linie când oamenii se vor da jos din tren.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate