joi, februarie 29, 2024
OPINIIBine-ați venit la bord. Certificatul la control!

Bine-ați venit la bord. Certificatul la control!

Certificatul verde a devenit un fel de bonus de fidelitate pentru cei ce susțin autoritatea. Prezumția de imunitate a fost desființată, asumarea personală de asemenea. Libertatea de mișcare, de acces, dreptul de a învăța, de a fi primit la o masă sau de a primi o cameră sunt oferite doar în schimbul loialității. Și chiar dacă orice argument al restricționării contagiunii a căzut odată cu noile tulpini ale virusului, certificatul a fost păstrat ostracizând în continuare categoriile ce nu s-au supus politicii guvernamentale, chiar dacă acestea au fost masiv dintre cei în vârstă, cu posibile efecte colaterale nedorite.

Într-un fel noi am fost salvați de procentul mare de oameni care nu au rezonat cu „sirenele”,altfel  guvernanții ne-ar fi încolonat pe toți. Dar societatea civilă a fost puternică, ea este România. Istoria va consemna pozitiv aceasta, România nu și-a concediat doctorii și profesorii care au refuzat din motive personale vaccinarea. În Italia cadrele medicale au fost concediate, în Austria a intrat în vigoare vaccinarea obligatorie, cu amenzi până la 3.600 de euro și chiar cu perspectiva închisorii pentru cei ce nu se supun. Corpul uman a fost naționalizat.

Autoritatea sprijinită de mass-media a creat imaginea superiorității dată de loialitate, cu acces la o viață mai normală. Dincolo de aceasta, imposibilul. Clasa celor paria care trebuie să se descurce cum pot, puși într-o situație disperată exact ca în distopia „Snowpiercer”, unde în trenul cu 1000 de vagoane supraviețuitorii unei lumi congelate erau stratificați de la clasa premium la codașii ultimelor vagoane, fără niciun drept, trăind de pe o zi pe alta printre pedepsele stăpânului Wilford.

Bine ați venit la bord, certificatul la control! Dar vine vremea când toate se plătesc, deja se vede capătul de linie când oamenii se vor da jos din tren.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE