ACTUALITATEBill Gates s-a întâlnit cu premierul britanic Boris Johnson, pentru o strategie...

Bill Gates s-a întâlnit cu premierul britanic Boris Johnson, pentru o strategie globală de prevenire a viitoarelor pandemii. În iulie, Gates admitea că majoritatea vaccinurilor anti covid dau efecte secundare, dar nu „super severe”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, s-a întâlnit online cu o serie de lideri ai companiilor farmaceutice, dar și cu Bill Gates, fondator al Microsoft, pentru a discuta despre combaterea pandemiei de coronavirus și prevenirea viitoarelor pandemii, a informat Guvernul Majestății Sale.

Pe lângă Gates, la întâlnire au luat parte șefii de la Bayer, Boehringer Ingelheim, Bristol Myers Squibb, GSK, Johnson & Johnson, Merck, Novartis AG, Pfizer, Roche și Sanofi Pasteur.

Premierul Boris Johnson a subliniat rolul conducător pe care țara sa îl are în domeniul colaborării globale în vederea combaterii coronavirusului și găsirii unui vaccin, precum investirea a 800 de milioane de lire sterline în Covax și alte inițiative de acest gen, precum și pregătirea Guvernului său de a produce și distribui un vaccin sigur și eficient pe scară largă în Marea Britanie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

El l-a lăudat pe Bill Gates pentru că a prevăzut posibilitatea pericolului unei pandemii, „cu mult înainte ca majoritatea dintre noi să audă de cuvântul „coronavirus” și acum trebuie să luăm seama la apelul său de a opri ceva asemănător a se mai întâmpla vreodată”.

„Marea Britanie va folosi președinția G7 de anul viitor pentru a susține efortul global de a proteja cetățenii acasă, acum și în viitor”, a spus adăugat Johnson.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

La rândul său, Bill Gates – prezent în calitate de co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates – a spus că pentru a opri actuala pandemie și pentru a preveni o viitoare pandemie, „lumea are nevoie de o strategie comprehensivă: o abordare coerentă pentru a finanța și produce miliarde de doze de vaccinuri, teste și medicamente și o rețea pentru a monitoriza noi amenințări”.

Albert Bourla, CEO al Pfizer a declarat că „apreciem leadership-ul Fundației Gates și premierului Johnson în a ajuta lumea pentru a fi mai bine pregătită pentru viitoare pandemii”.

Afirmațiile lui Gates privind „fabricarea a miliarde de doze de vaccinuri” vin după ce în iulie, chiar el admitea în cadrul unui dialog de la CBS News, că peste 80% dintre cei care au luat două doze dintr-un vaccin anti covid 19 au suferit „efecte secundare sistemice”, de la friguri severe la febră.

El a refuzat să răspundă direct la întrebarea prezentatoarei, ziarista Norah O’Donnell, dacă „aceste vaccinuri sunt sigure”. Gates a replicat că „FDA-ul va investiga cu atenție. Efectele secundare nu au fost super severe, nu au cauzat probleme permanente”. La insistențele jurnalistei, care a spus că „toți cei care au primit doze mari din vaccin au avut și efecte secundare”, Bill Gates a continuat să minimizeze acest lucru, afirmând că „o parte dintre acestea nu au fost dramatice…Dar, da trebuie să ne asigurăm că nu vor exista efecte secundare”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...