ȘTIRIBarometrul de Securitate al României: Peste 72% dintre români cred că ar...

Barometrul de Securitate al României: Peste 72% dintre români cred că ar trebui căutate alte metode de tratare a Covid-19 sau nu cred că vaccinarea e o soluție

Peste 51% dintre români cred că ar trebui căutate alte metode pentru a opri epidemia de Covid-19,  iar 20,9% dintre aceștia nu cred că vaccinarea este soluția, relevă Barometrul de Securitate al României realizat de către Larics și lansat pe 28 aprilie la Academia Română.

În schimb, 27% dintre romani cred ca vaccinarea este singura cale prin care putem scăpa de Covid.

Tot în zona vaccinării, Barometrul arată că 40,1% dintre români s-au vaccinat sau se vor vaccina, în timp ce 27,3% se mai gândesc, iar 32,5% nu au de gând.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dintre cei care refuză vaccinarea, cei mai mulți – 32,4% – motivează aceasta prin faptul că nu cred că vaccinul protejează împotriva virusului. 29,9% se tem de efectele secundare sau adverse, iar 27,9% cred că vaccinul a fost produs prea repede.

Majoritatea românilor nu crede că campania de vaccinare de la nivel mondial va reuși să oprească pandemia. Astfel, 29,2% dintre români nu că această campanie va opri pandemia, 53,2% nu cred că o va opri, dar poate mai reduce transmiterea, Doar  16,5% cred ca vaccinările la nivel mondial vor reuși să oprească pandemia.

În privința pericolelor care pasc țara, pe primul loc se situează criza economică, 54,1%, urmată de corupție 51,8% și abia pe locul 3 este pandemia, 35,2%.

Pe planul apărării, românii văd Rusia drept cel mai mare pericol, în proporție de 46,3%. Dacă ar exista un război, majoritatea absolută a românilor crede că țara nu ar fi ajutată de nimeni, 73,3%, 66,3% cred că am fi ajutați de NATO și 36,9% că am fi asistați de americani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

43% dintre români cred ca țara noastră e mai in siguranță decât oricând in istorie după aderarea la NATO, iar 37% consideră ca maximul de siguranță a fost atins in perioada regimului Ceaușescu.

Aproape 70% dintre români se declară de-acord cu unirea cu Basarabia (Republica Moldova).

Pe primele două locuri la capitolul încredere se situează Armata și Biserica. Vorbind despre acest subiect, prof. Dan Dungaciu, președintele ISPRI, a spus că unii încearcă să schimbe realitatea prin schimbarea cuvintelor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Nu certați Academia, Biserica și Armata pentru că populația are încredere în ele, certați celelalte instituții pentru că nu au reușit să câștige încrederea oamenilor.

Ăsta trebuie să fie subiectul. Dar recent s-a găsit o soluție: la unele sondaje recente, în loc de Biserică apar preoții, iar în loc de Armată, militarii.

Și evident, dacă schimbi denominația, nivelul de încredere scade. Soluția aceasta, de a schimba cuvintele crezând că schimbăm realitatea, este un mare pericol. În loc să discutăm problemele de fond, le acoperim cu alte cuvinte”, a precizat el în deschiderea evenimentului de lansare, la care au luat parte, printre alții, și președintele Academiei, prof. Ioan-Aurel Pop.

Barometrul integral poate fi accesat aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. @Alin
  Pandemia nu e pe sfarsite pentru ca nu exista, in schimb, plandemia abia a inceput, ceea ce inseamna ca nu se va sfarsi decat cand isi vor fi facut baietii planul de “vaccinati”, respectiv le va iesi genocidul. Trebuie sa privim in fata cruda realitate.

 2. Pana la urma 72% sau 51% nu cred ca vaccinarea e solutia? De ce e mentionat 72 in titlu cand 41% s-au vaccinat sau intentioneaza sa se vaccineze? Nu se verifica procentele astea

  • S-au vaccinat 20% si 20% au zis ca se vor vaccina. E o mare diferenta. Chiar dacă se vor vaccina cu totii, cei 40%, asta nu inseamna ca ei cred automat ca vaccinarea va opri pandemia. Ceea ce inseamna ca unii s-au vaccinat din motive precum presiunea sociala, faptul ca aveau nevoie de vaccinare ca sa plece in anumite tari, obligatii la locul de munca.

   Cei 72% nu cred ca vaccinarea nu va opri pandemia. Cifrele sunt coerente.

 3. Pandemia e pe sfârșite, de aia au turbat cu vaccinarea de masă, să iși aroge meritele pentru imunizarea naturală masivă care oricum s-ar fi realizat și apoi să ne pună să ne inchinăm corporațiilor și statului pentru că cică ne-au mântuit după ce au demolat economia și au umflat datoria.

  Dl sociolog are dreptate: mereu se crizează jurnaliștii că de ce lumea are incredere in Biserică.

  Păi in cine să aibă incredere, in jurnaliștii care au fost cumpărați la kilogram de guvern cu 50 de milioane de euro? Jurnaliști care oricum scriau in funcție de ce ONG băga finanțări pe granturi, fonduri sau axe de finanțare ideologică gen: uite 20.000 de euro scrieți vreo 3 articole cu discriminarea romilor. Tine 50,000 de euro de la ambasada Olandei, bagă 3 articole cu drama transgenderilor. Și ia 50.000 de euro de la ambasada Germaniei să scrieți cu violența domestică.

  Timp in care ambasadele isi protejează corporațiile care rad pădurile , cumpără pamanturi și repatriază fraudulos profituri subimpozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate