marți, mai 21, 2024
EDUCAȚIEBarometru de Sănătate Publică: Peste 38% dintre români nu s-ar vaccina împotriva...

Barometru de Sănătate Publică: Peste 38% dintre români nu s-ar vaccina împotriva covid / Principala prioritate a statului ar trebui să fie protejarea locurilor de muncă și educația și abia apoi lupta împotriva covid

Peste 38% dintre români nu s-ar vaccina împotriva covid, dacă vaccinul ar fi disponibil în perioada următoare, arată Barometrul de Sănătate Publică, un studiu realizat de către  Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL) şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI), sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române, în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

La întrebarea, „pandemia de covid19 va fi stopată cu ajutorul unui vaccin. Dacă un asemenea vaccin ar fi disponibil în următoarea perioadă, dvs v-ați vaccina?”, 38,6% dintre respondenți au răspuns că „NU”, 30% au răspuns că „aș aștepta o perioadă și m-aș vaccina doar dacă aș auzi că alții care s-au vaccinat nu au avut probleme de la el”, doar 21,8% au răspuns „DA”, iar 8,0% au spus că „m-aș vaccina doar dacă ni s-ar explica mai multe despre el”.

În contextul vaccinării împotriva covid 19, peste 44% au spus că „vaccinarea ar trebui discutată pentru fiecare persoană în parte, pentru că e o problemă mai complicată decât pare”, 26,6% au afirmat că „riscurile vaccinării sunt mai mari decât avantajele”, iar 25,5% au declarat că „avantajele vaccinării sunt mult mai mari decât riscurile”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor, părțile sunt aproape egale. 51,1% dintre respondenți consideră că „este necesară și trebuie să fie obligatorie”, în timp ce 35,4% cred că „este bună, dar nu este normal să fie obligatorie”.
Alți 7,9% consideră că „nu sunt necesare chiar toate vaccinurile care se fac copiilor”, iar 3,6% „nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor”.

În privința părerii despre vaccinurile de azi, 43,5% consideră că „sunt eficiente dar nu știm cât de sigure sunt”, 33,7% cred că „sunt eficiente și sigure”, 14,5% sunt de părere că „nu sunt nici atât de eficiente, nici atât de sigure cum ni se spune”, iar 4,5% „nu cred că sunt bune din niciun punct de vedere”.

În ceea ce privește prioritățile Guvernului în acest moment, pe primul loc se află „protejarea locurilor de muncă ale populației”, cu 51,8%, urmată de „desfășurarea școlii în bune condiții”, (42,5%), abia pe locul 3 aflându-se „luarea de măsuri împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus/covid/sars cov 2”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

În ceea ce privește sursele de informare despre coronavirus, majoritatea românilor se informează de la televiziunile de știri, 83,1%, televiziuni în general 48,4%, din ziare/presa online 20,7%, de pe facebook sau alte rețele sociale 17,7%, etc.

În opinia a 37% dintre români, nimeni nu a ajutat România în a combate pandemia de coronavirus, în timp ce 35,2% consideră că am fost ajutați de UE. Alți 14,2% au răspuns că „nu știu/nu răspund”. Pe țări, pe primul loc este Germania cu 4,3%, SUA are 2,9%, China 1,8% și Rusia 1,5%. 3,2% dintre români au indicat NATO ca sursă a ajutorului.

Studiul integral poate fi citit aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE