marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAvocatul Dan Chitic anunță că 17 partide se vor „uni pentru suveranitate”....

Avocatul Dan Chitic anunță că 17 partide se vor „uni pentru suveranitate”. AUR va participa ca observator

17 partide suveraniste se vor întâlni, marți 27 iunie la Hotel Caro din București, a anunțat avocatul Dan Chitic, președintele Coaliției pentru Națiune. Printre acestea, cele mai cunoscut sunt PNȚCD, Partidul Neamul Românesc al lui Ninel Peia și Alianța Pentru Patrie (APP).

Conform anunțului lui Dan Chitic, la eveniment participa și AUR, în calitate de observator. La eveniment se va discuta posibilitatea închegării unei alianțe, în vederea alegerilor din 2024.

„Marți, 27 Iunie 2023, va fi o zi care va putea deveni istorică, o bornă în istoria postdecembristă a României: 17 partide suveraniste se vor întruni la Hotel Caro în sala Eminescu începând cu orele 14.00.Zeci de patrioți, indiferent de apartenența și culoarea lor politică, se vor întruni spre a se uni în lupta lor pentru suveranitate, prosperitate și demnitate națională, renunțând la orgolii și resentimente, călcând peste tot ce a făcut ca mișcarea suveranistă să rămână fărâmițată ani de zile.

La chemarea frățească făcută de cei din Coaliția pentru Națiune către TOATE partidele din zona conservatorilor suveraniștii (căci absolut nimeni nu a fost uitat!), au răspuns la invitație următoarele partide (pe care le vom aminti in ordine alfabetică):
1. ADER
2. ALIANȚĂ ETOCRATĂ PENTRU REFORMĂ
3. ALIANȚA PENTRU PATRIE
4. COALIȚIA PENTRU NAȚIUNE
5. LEGE EDUCATIE UNITATE – LEU
6. LIGA PENTRU UNIFICAREA PATRIOȚILOR
7. MIȘCAREA IUBIM ROMÂNIA – MIR
8. NEAMUL ROMÂNESC
9. PARTIDUL DREPTĂȚII
10. P.N.Ț.C.D.
11. PARTIDUL NOUA ROMÂNIE
12. PARTIDUL PATRIA
13. PARTIDUL REFORMATOR
14. PARTIDUL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI
15. UNIUNEA NAȚIUNII ROMÂNE
16. UNIUNEA POPULARĂ SOCIAL CREȘTINĂ

Da, Domnul S-a milostivit și pare a fi dat, în sfârșit, mintea românului cea de pe urmă, căci toată lumea pare să fi înțeles că trăim vremuri în care va fi nevoie de unitate și fermitate pentru a face ce va trebui făcut pentru salvarea acestei națiuni.

Toate aceste partide au conturat deja un set de valori comune pe care le vor conveni și fixa prin vot democratic ca repere imuabile a activității lor politice viitoare, urmând să stabilească forma de organizare și colaborare pentru alegerile din 2024 și nu numai. Ca va fi alianță politică sau electorală, numele acesteia sau modul de funcționare și cooperare, toate vor fi de asemenea stabilite democratic, transparent, și vor fi comunicate tuturor celor care vor dori să ni se alăture și după data de 27 iunie, indiferent dacă vor fi din mișcarea civică sau dintre partidele politice care nu au răspuns până acum chemării.

La întrunire va participa și AUR în calitate de observator, sau, cine știe, poate ca viitor membru în această Mare Alianță Națională.

Avem datoria să nu ratăm această ocazie de a ne pune împreună, de a face tot ce ne stă în putință pentru a recâștiga încrederea în noi și puterea de a spera într-un viitor demn al unei națiuni române puternice și prospere”, a menționat Dan Chitic.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

 1. Dacă în cazul AUR sunt cam aberații, în cazul lui Chitic e clar: vrea afara din UE în mod explicit și e nițel cam produs.
  Altfel, a avut poziții corecte de cele mai multe ori.
  Interesant e ca Dr Răzvan Constantinescu, Iulian Capsali și Toni Neacșu au ales sa iasă…

 2. Cand aud ca ar fi 17 partide pentru suveranitate pe mine ma ia ameteala. Aceasta faramitare duce in derizoriu notiunea de suveranitate. Asta e ! Nu suntem in stare sa ne unim pentru ca mereu apar orgolii si cozi de topor. Vorba unui taran din Calugareni in casa caruia a fost incartiruit feldmaresalul von Mackensen in noaptea de 4 dec. 1916 inainte de a i se preda Capitala Romaniei: “apoi domnule feldmaresal, daca am fi fost in stare sa ne unim acum am fi fost noi la Berlin nu dv. la Bucuresti !” Asa ca de aia suntem calcati de fel de fel de triburi barbare, de lifte si de lighioane !

  • păi logic, trebuie un control, vrei să intre toți securiștii să discrediteze AUR ?

   aceste unificări sunt importante, insă AUR s-a fript cu oameni insuficient verificați cum era Tobă, sau tot felul de exaltați așa că e necesară observarea.

   pe de altă parte AUR are 20% intenție de vot, ei sunt deocamdată neglijabili ca vizibilitate, deși pot avea oameni de valoare care merită să vină in față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE