ACTUALITATE Un stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de...

Un stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de oameni, de la o minciună

Un întreg stat al Australiei s-a închis pentru șase zile, din cauza unui raport care afirma că o persoană s-a îmbolnăvit de covid-19 după ce a cumpărat pizza de la un restaurant la care ar fi lucrat un angajat deja infectat, peste 1,7 milioane de oameni fiind afectați.

Școlile au fost închise. Mișcarea în aer liber a fost interzisă, timp de 6 zile. Premierul statului a cerut Guvernului federal să oprească zborurile internaționale spre Adelaide, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Australia. Decizia lockdownului extrem a fost luată de autorități peste noapte, în doar câteva ore, fără nici o investigație suplimentară.

O singură problemă: totul a pornit de la o minciună, scrie Wall Street Journal. Omul care s-a îmbolnăvit exista într-adevăr, însă s-a dovedit că el nu comandase nici o pizza la domiciliu. El era angajatul unei pizzerii și se îmbolnăvise la locul de muncă, probabil de la un coleg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acest episod ilustrează cum legiutorii care acționează agresiv și impun restricții stringente pe baza a doar câteva circumstanțe pot fi puși pe picior greșit, scrie sursa citată. Mai ales că la momentul respectiv, întregul stat avea doar 22 cazuri de transmitere nativă a virusului.

Decizia de a închide un întreg stat pe baza unei simple și singure mărturii a fost criticată de antreprenorii australieni, care s-au temut că o astfel de decizie ar putea servi ca model și-n alte părți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Și premierul statului South Australia, Steven Marshall, s-a declarat furios după ce s-a descoperit toată povestea.Imediat, s-a decis că trenurile din afara statului pot circula, dar că totuși se va aștepta finalul perioadei de șase zile de carantină pentru celelalte servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite