marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUn stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de...

Un stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de oameni, de la o minciună

Un întreg stat al Australiei s-a închis pentru șase zile, din cauza unui raport care afirma că o persoană s-a îmbolnăvit de covid-19 după ce a cumpărat pizza de la un restaurant la care ar fi lucrat un angajat deja infectat, peste 1,7 milioane de oameni fiind afectați.

Școlile au fost închise. Mișcarea în aer liber a fost interzisă, timp de 6 zile. Premierul statului a cerut Guvernului federal să oprească zborurile internaționale spre Adelaide, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Australia. Decizia lockdownului extrem a fost luată de autorități peste noapte, în doar câteva ore, fără nici o investigație suplimentară.

O singură problemă: totul a pornit de la o minciună, scrie Wall Street Journal. Omul care s-a îmbolnăvit exista într-adevăr, însă s-a dovedit că el nu comandase nici o pizza la domiciliu. El era angajatul unei pizzerii și se îmbolnăvise la locul de muncă, probabil de la un coleg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acest episod ilustrează cum legiutorii care acționează agresiv și impun restricții stringente pe baza a doar câteva circumstanțe pot fi puși pe picior greșit, scrie sursa citată. Mai ales că la momentul respectiv, întregul stat avea doar 22 cazuri de transmitere nativă a virusului.

Decizia de a închide un întreg stat pe baza unei simple și singure mărturii a fost criticată de antreprenorii australieni, care s-au temut că o astfel de decizie ar putea servi ca model și-n alte părți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Și premierul statului South Australia, Steven Marshall, s-a declarat furios după ce s-a descoperit toată povestea.Imediat, s-a decis că trenurile din afara statului pot circula, dar că totuși se va aștepta finalul perioadei de șase zile de carantină pentru celelalte servicii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate