ACTUALITATEUn stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de...

Un stat din Australia a intrat în lockdown, afectând 1,7 milioane de oameni, de la o minciună

Un întreg stat al Australiei s-a închis pentru șase zile, din cauza unui raport care afirma că o persoană s-a îmbolnăvit de covid-19 după ce a cumpărat pizza de la un restaurant la care ar fi lucrat un angajat deja infectat, peste 1,7 milioane de oameni fiind afectați.

Școlile au fost închise. Mișcarea în aer liber a fost interzisă, timp de 6 zile. Premierul statului a cerut Guvernului federal să oprească zborurile internaționale spre Adelaide, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Australia. Decizia lockdownului extrem a fost luată de autorități peste noapte, în doar câteva ore, fără nici o investigație suplimentară.

O singură problemă: totul a pornit de la o minciună, scrie Wall Street Journal. Omul care s-a îmbolnăvit exista într-adevăr, însă s-a dovedit că el nu comandase nici o pizza la domiciliu. El era angajatul unei pizzerii și se îmbolnăvise la locul de muncă, probabil de la un coleg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acest episod ilustrează cum legiutorii care acționează agresiv și impun restricții stringente pe baza a doar câteva circumstanțe pot fi puși pe picior greșit, scrie sursa citată. Mai ales că la momentul respectiv, întregul stat avea doar 22 cazuri de transmitere nativă a virusului.

Decizia de a închide un întreg stat pe baza unei simple și singure mărturii a fost criticată de antreprenorii australieni, care s-au temut că o astfel de decizie ar putea servi ca model și-n alte părți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Și premierul statului South Australia, Steven Marshall, s-a declarat furios după ce s-a descoperit toată povestea.Imediat, s-a decis că trenurile din afara statului pot circula, dar că totuși se va aștepta finalul perioadei de șase zile de carantină pentru celelalte servicii.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate