ACTUALITATEPS Ignatie, despre strategiile „celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară:...

PS Ignatie, despre strategiile „celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară: Îți pun «un căluș în gură»”

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit despre cei care „pun căluș în gură” creștinilor pe motiv că ei trebuie să întoarcă și celălalt obraz atunci când sunt loviți, informează agenția Basilica.

Remarca Episcopului de Huși a venit în contextul în care duminica trecută, în Biserica Ortodoxă s-a citit pericopa evanghelică despre iubirea vrăjmașilor.

În acest sens, PS Ignatie a spus că aceia care calomniază și care distrug moral pe semenii lor au pretenția de a fi iubiți.

„Paradoxal, cei care rănesc, cei care calomniază, cei care și-au făcut o profesie din a-i distruge din punct de vedere moral pe semenii lor, au pretenția de a fi iubiți.

Ierarhul ortodox a remarcat că „cei care și-au asumat ideologia progresistă, în momentul în care cineva are o altă părere, un alt punct de vedere, care contrastează cu ideologia în slujba căreia se pun și căreia i-au devenit apostoli, îl exclud, punându-i etichetă. În funcție de această etichetă va fi evaluat pe viitor”.

„Este una din strategiile seculariștilor, ale celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară. Îți pun «un căluș în gură»”, a continuat el.

„În momentul în care încerci să îți exprimi un punct de vedere, să îți mărturisești propria ta identitate, crezul tău lăuntric, credința ta în Dumnezeu și în valorile tradiției, vor avea toată grija, dacă devii mai vehement – dar nu din punct de vedere personal, să îți amintească de câteva versete din Scriptură, pe care le manevrează cu dexteritate”.

El a adăugat: „Îți vor aduce aminte că tu trebuie să fii creștin, să îl iubești pe cel care îți este vrăjmaș, că trebuie să întorci celălalt obraz atunci când cineva te lovește. Cel care jignește, cel care calomniază, așteaptă să fie iubit”.

„Însă Hristos nu dă poruncă celui care jignește să ceară celui care este rănit să îl iubească. Hristos le cere celor asupra cărora vine acest bumerang al calomniei, să îi iubească pe vrăjmași”, a conchis PS Ignatie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...