sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPS Ignatie, despre strategiile „celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară:...

PS Ignatie, despre strategiile „celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară: Îți pun «un căluș în gură»”

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit despre cei care „pun căluș în gură” creștinilor pe motiv că ei trebuie să întoarcă și celălalt obraz atunci când sunt loviți, informează agenția Basilica.

Remarca Episcopului de Huși a venit în contextul în care duminica trecută, în Biserica Ortodoxă s-a citit pericopa evanghelică despre iubirea vrăjmașilor.

În acest sens, PS Ignatie a spus că aceia care calomniază și care distrug moral pe semenii lor au pretenția de a fi iubiți.

„Paradoxal, cei care rănesc, cei care calomniază, cei care și-au făcut o profesie din a-i distruge din punct de vedere moral pe semenii lor, au pretenția de a fi iubiți.

Ierarhul ortodox a remarcat că „cei care și-au asumat ideologia progresistă, în momentul în care cineva are o altă părere, un alt punct de vedere, care contrastează cu ideologia în slujba căreia se pun și căreia i-au devenit apostoli, îl exclud, punându-i etichetă. În funcție de această etichetă va fi evaluat pe viitor”.

„Este una din strategiile seculariștilor, ale celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară. Îți pun «un căluș în gură»”, a continuat el.

„În momentul în care încerci să îți exprimi un punct de vedere, să îți mărturisești propria ta identitate, crezul tău lăuntric, credința ta în Dumnezeu și în valorile tradiției, vor avea toată grija, dacă devii mai vehement – dar nu din punct de vedere personal, să îți amintească de câteva versete din Scriptură, pe care le manevrează cu dexteritate”.

El a adăugat: „Îți vor aduce aminte că tu trebuie să fii creștin, să îl iubești pe cel care îți este vrăjmaș, că trebuie să întorci celălalt obraz atunci când cineva te lovește. Cel care jignește, cel care calomniază, așteaptă să fie iubit”.

„Însă Hristos nu dă poruncă celui care jignește să ceară celui care este rănit să îl iubească. Hristos le cere celor asupra cărora vine acest bumerang al calomniei, să îi iubească pe vrăjmași”, a conchis PS Ignatie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Doar că Ignatie se combină cu acești umaniști și stă cu telectualii loberali trădători gen Caconschi și Cacahagi. Degeaba ne plangem de umaniști cand suntem liberali, nu conservatori și votăm PNL-ul grețos care e neomarxism prin Turcanu, Gorghiu sau Mareș.

    Ep. Ignatie sprijină forțe aliate cu cei pe care ii critică in acest text. Atunci să nu se mire că va fi și Domnia Sa „cancelluit” de cei pe care ii ajută – de exemplu cu ocazia porcăriei lui cacahagi cu schimbarea calendarului unde PS Ignatie s-a aliat cu ei umilindu-și moldovenii pe care trebuie să-i păstorească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE