ACTUALITATECehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus...

Cehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus în Constituția țării

Senatul, camera superioară a Parlamentului Cehiei, a aprobat înscrierea dreptului de a folosi arme pentru auto-apărare și apărarea altora, în Constituția țării, informează Prague Morning.

Decizia vine ca reacție la eforturile Comisiei Europene (CE) de a limita posesia de arme, inclusiv cele legale. Conform CE, raționamentul din spatele acestor mișcări este de a lua măsuri împotriva terorismului. Criticii acestor măsuri susțin că teroriștii folosesc arme ilegale.

Măsura luată de cehi vine ca urmare a unei petiții semnate de peste 100.000 de oameni, inclusiv un număr de oficiali aleși, notează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Senatorul Martin Cervicek a spus că propunerea servește „nu doar ca simbol dar și ca asigurare pentru viitor. Conform autorilor amendamentului, acesta va bloca viitoare tentative a de interzice portul armelor de către cetățeni.

Amendamentul constituțional va intra în efect începând cu 1 august și 1 septembrie 2021. Președintele Miloș Zeman trebuie ratifice noua modificare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Foarte rău, tovarăși! Așa ceva nu se face într-un stat de drept, civilizat, democratic, european. Numai criminalii au arme, vouă, cetățeni cuminți cu nimic de ascuns, la ce vă trebuie? N-aveți Poliție după care să așteptați să rezolve pașnic situația, cu cel mult cu focuri de avertisment ca să nu rănească vreun viitor medic minoritar care a scos beat toporul la ei? Drepturile omului, tovarăși, toți suntem egali! Și ce fel de politică mai e aia în care un politician ar sta cu frică să-și vândă țara, c-ar putea fi tras la răspundere imediat, “în natură”? Nu, e odios, așa ceva chiar nu se poate!

  2. Ceea ce ar trebui facut si la noi! Trebuie sa avem si posibilitatea de a ne apara fizic si nu doar dreptul prin lege. Pana ajunge “justitia” ticalosita de sorosisti sa ne faca dereptate suntem atacati si ucisi pe strada de infractorii naimiti de militie si securitate! Felicitari Cehia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT