sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATECehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus...

Cehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus în Constituția țării

Senatul, camera superioară a Parlamentului Cehiei, a aprobat înscrierea dreptului de a folosi arme pentru auto-apărare și apărarea altora, în Constituția țării, informează Prague Morning.

Decizia vine ca reacție la eforturile Comisiei Europene (CE) de a limita posesia de arme, inclusiv cele legale. Conform CE, raționamentul din spatele acestor mișcări este de a lua măsuri împotriva terorismului. Criticii acestor măsuri susțin că teroriștii folosesc arme ilegale.

Măsura luată de cehi vine ca urmare a unei petiții semnate de peste 100.000 de oameni, inclusiv un număr de oficiali aleși, notează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Senatorul Martin Cervicek a spus că propunerea servește „nu doar ca simbol dar și ca asigurare pentru viitor. Conform autorilor amendamentului, acesta va bloca viitoare tentative a de interzice portul armelor de către cetățeni.

Amendamentul constituțional va intra în efect începând cu 1 august și 1 septembrie 2021. Președintele Miloș Zeman trebuie ratifice noua modificare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Foarte rău, tovarăși! Așa ceva nu se face într-un stat de drept, civilizat, democratic, european. Numai criminalii au arme, vouă, cetățeni cuminți cu nimic de ascuns, la ce vă trebuie? N-aveți Poliție după care să așteptați să rezolve pașnic situația, cu cel mult cu focuri de avertisment ca să nu rănească vreun viitor medic minoritar care a scos beat toporul la ei? Drepturile omului, tovarăși, toți suntem egali! Și ce fel de politică mai e aia în care un politician ar sta cu frică să-și vândă țara, c-ar putea fi tras la răspundere imediat, “în natură”? Nu, e odios, așa ceva chiar nu se poate!

  2. Ceea ce ar trebui facut si la noi! Trebuie sa avem si posibilitatea de a ne apara fizic si nu doar dreptul prin lege. Pana ajunge “justitia” ticalosita de sorosisti sa ne faca dereptate suntem atacati si ucisi pe strada de infractorii naimiti de militie si securitate! Felicitari Cehia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE