duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEAurescu: Vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată...

Aurescu: Vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile

După prima Trilaterală a miniștrilor de externe de la București, Kiev și Chișinău ce a avut loc la Odesa, Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat că România va conținua să susțină Ucraina „ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, informează Agerpres.ro.

„Am discutat, în mod evident, despre situaţia de securitate şi ne înclinăm în faţa curajului şi luptei eroice a poporului ucrainean. Am văzut ultimele veşti bune din teren, de pe front. Este esenţial ca acest război de agresiune să se încheie cu restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra întregului său teritoriu. Spun şi acum, cu aceeaşi convingere, ceea ce am spus în toată această perioadă: sunt absolut convins că Ucraina va învinge. România a fost din prima clipă alături de poporul ucrainean şi de Ucraina şi vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile” , a declarat ministrul, potrivit aceleiași surse.

De la începutul agresiunii ruse și până în prezent, România s-a implicat în ajutorarea Ucrainei, astfel că aproximativ 4 milioane de tone de cereale au fost exportate către state terțe, din Ucraina prin România, și numărul de solicitări de tranzitare a granelor ucrainiene este în continuă creștere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Conform celor spuse de ministru, în cadrul discuțiilor de la Odesa, au fost abordate teme precum respectarea drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea românească din Ucraina.

„Etnicii români din Ucraina sunt cetăţeni loiali şi fideli ai statului ucrainean, care s-au alăturat la începutul agresiunii ruse şi au sprijinit fără rezerve întregul efort de război. Prin urmare, am subliniat importanţa respectării drepturilor identitare ale cetăţenilor ucraineni de origine română, inclusiv pe baza declaraţiei domnului preşedinte Zelenski, care a afirmat în luna aprilie că românii din Ucraina se vor bucura de aceleaşi acelaşi nivel de protecţie, ‘în oglindă’, ca şi ucrainenii din România” , a punctat Bogdan Aurescu.

Un aspect foarte important pe care ministrul a ținut să-l menționeze a fost reiterarea către Ucraina a solicitării ca, pornind de la recunoaşterea identităţii între limba română şi aşa-zisă „limbă moldovenească” , confirmată în aprilie 2021 de partea ucraineană, să fie recunoscută inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”.

Șeful diplomației române s-a arătat profund îngrijorat de situația din Ucraina și a ținut să precizeze că: „Este necesară demilitarizarea zonei din jurul centralei nucleare şi reluarea controlului de către Ucraina al acestei centrale” , alăturându-se în acest fel întregii comunități internaționale care îndeamnă Rusia „să înceteze conduita iresponsabilă în ceea ce priveşte centrala nucleară de la Zaporoje” .

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

 1. Eu găsesc perfect indreptățită intervenția Rusiei in multinaționala filo-zionistă (și paradoxal neo-NAZISTĂ) generic numită ucraina ba chiar sunt contrariat de intârzierea cu care aceștia au răspuns atrocităților nemaiintâlnite in Europa post WW2 ale regimului nazistoid de la Kiev ce in locul implementării Acordului de la Minsk și-au masacrat cetățenii (14 mii de etnici ruși !!!) timp de 8 ani (din 2014…) in muțenia complice a unui Occident direct interesat in ,,zgândărirea” Ursului… Deasemenea am găsit complet neavenite TOATE măsurile implementate de Oculta Mondială pe durata Plandem(on)iei, nu m-am ,,ințepat” și nici ,,imbotnițat” iar astăzi se dovedește că am procedat corect, tot astfel se va dovedi in scurt timp că adevărul s-a aflat de partea rușilor iar șansa continuării viețuirii intr-o lume multipolară și (deci/prin urmare) liberă a atârnat de victoria rușilor asupra zioniștilor sataniști aflați in vârful din umbră al organizațiilor de orci luciferiene: nato(m)ueOnuOms și toată puzderia de ong-euri ,,democratice” scremute din ejacularea (sterilă) phalusului khazarian (umflat artificial prin incantații drăcești!) mândru dar impotent! Și-o vor lua de la ruși, spre binele nostru al tuturor iar Umanitatea iși va continua parcursul existențial cu bune și rele intr-un echilibru multipolar garant autorizat (și autoritar) al LIBERTĂȚII popoarelor național/suverane! Așadar, din toată inima : ,,Forța Rusia”!!! Scapă-ne de bastarzii ăștia sataniști ce ne-au incălecat și ne doresc moartea!

  • Și eu susțin, cu aceeași convingere! Foarte bine zis, chuvak. Dar nu ai cu cine, românii sunt fașâști și nu-i mai lecuiește decât o nouă eliberare denazificatoare. Până atunci, însă, nu-i mai răbda și ia-o tu înainte pe Tărâmul Făgăduinței. Vezi doar acolo s-o lași totuși mai moale cu nasoalele de evrei, că mai toți din oligarhia finanțator-conducătoare sunt evrei și asemenea acte de neo-nazism sunt aspru pedepsite, începând de la amenzi substanțiale pentru ce distribui și comentezi pe vk, până la pușcărie după fragezirea prealabilă în sediile FSB dacă nu-ți convine ce fac conducătorii. Dar n-ar avea de ce, nu fac nciodată nimic rău. Doar Putin însuși a spus că naționalismul face rău Rusiei, și lumii, evident, și toate foarte multele minorități trebuie să se simtă ca acasă. În special musulmanii, au chiar din belșug și măcar ei au mai rămas credincioși. Nici antivaccinismul n-ar fi cazul să ți se urce la cap, doar recent un cântăreț de operă a primit 10 ani de închisoare pentru protestele împotriva măsurilor pandemice. În rest, însă, numai de bine. Îți găsești tu prieteni destui, vezi doar că au printre cele mai mari rate de alcoolism și suicid din lume. Poate te duci în armată, te disciplinează instant profund tradiționala cultură a violului pederast multicultural ca mijloc educațional. Găsești tu până la urmă o fată bună, vezi doar că au cea mai mare incidență de HIV, prostituție cât cuprinde și apoi mai sunt și campioni la avorturi și divorțuri. Dar în fine, important e, de fapt, să-ți zici mereu “dar și ăilalți” și-ți justifici orice. N-are de ce să-ți pese de alții dar să nu uiți cele 6 gorilioane de victime bombardate fără milă până să vină armata salvatoare care să le transforme în doar câteva luni orașele din ruine pârjolite în cochete așezări civilizate, cu apă curentă, asfalt și mașini de spălat. Și nici laboratoarele biologice puse strategic de diabolic fix în zone de conflict, precum porțelanurile în calea taurului (sau a Ursului), care au dispărut peste noapte, relocate în alte țări cu minorități oprimate ce se cer protejate. Na zdorovie, ura!

 2. Bogdan Aurescu este un tradator al Romaniei. Ce actiuni a intreprins acest tradator pentru interesele romanilor din Ucraina? Bogdan Aurescu merita judecat si condamnat.

 3. Cu așa miniștri, țara nu mai are nevoie de dușmani.
  Dar uitați perciunatul pe cine susține fără limite: „Gata cu masca democrației în Ucraina! Românii, polonezii și evreii vor fi ucrainizați „fără milă”
  „După intrarea Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul regiunii Harkov și retragerea trupelor coaliției ruse, localnicii vor fi ucrainizați și decomunizați fără milă, fără a ține cont de opinia lor, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.”

  • Lasa ca nici cu poporul roman nu imi este rusine deci in concluzie ne meritam noi soarta.

   Noi nu avem bani pentru romanii nostri saraci ,bolnavi si vai mama lor ii mai si certam pe aia care ne cer ajutorul pe la semafoare si pe la colturile strazilor dar avem bani sa ajutam pe alti.

   Suntem un popor de ipocriti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate